A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
800 g oldalas
1 mokkáskanál őrölt rozmaring
1 evőkanál chilis paprika krém
5 evőkanál eperlekvár
3 dl paradicsomszósz
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 dl rozé bor
4 evőkanál Teriyaki szósz
1. Az oldalas pácolásához egy nagyobb zárható edényben összekeverjük a hozzávalókat.
2. Az oldalas darabokat alaposan megforgatjuk a pácban, majd az edényt lezárva 1 napig érleljük benne.
3. Ezt követően serpenyőben vagy sütőben puhára sütjük.
1. Serpenyőben először alaposan megpirítjuk mindkét oldalról, majd 2 dl vizet öntve alá, letakarva 1 órán át pároljuk.
1. Sütőben készítve először 140°C-on 1 órát, majd 200°C-on 25 percet sütjük.