Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Chilis oldalas

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Chilis oldalas

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.3 / 5. Értékelések: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Hozzávalók

800 g oldalas

Hozzávalók a páchoz:

1 mokkáskanál őrölt rozmaring
1 evőkanál chilis paprika krém
5 evőkanál eperlekvár
3 dl paradicsomszósz
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 dl rozé bor 
4 evőkanál Teriyaki szósz

Elkészítés

1. Az oldalas pácolásához egy nagyobb zárható edényben összekeverjük a hozzávalókat.

2. Az oldalas darabokat alaposan megforgatjuk a pácban, majd az edényt lezárva 1 napig érleljük benne.

3. Ezt követően serpenyőben vagy sütőben puhára sütjük.

Serpenyőben:

1. Serpenyőben először alaposan megpirítjuk mindkét oldalról, majd 2 dl vizet öntve alá, letakarva 1 órán át pároljuk.

Sütőben:

1. Sütőben készítve először 140°C-on 1 órát, majd 200°C-on 25 percet sütjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!