Síeléseink során vált a császármorzsa a családunk kedvencévé. Olyannyira, hogy már itthon is folyton követelik a gyerekek. Ha már itthon elkészítettem, gyorsan leírtam a receptjét, Melinda, a feleségem pedig lefényképezte, hogy Veletek is megoszthassuk. Jó morzsázást mindenkinek!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
50 g mazsola
1 dl rum
2,5 dl tej
5 darab tojás
50 g kristálycukor
0,5 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só
150 g liszt
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olvasztott vaj
25 g porcukor
25 g porcukor a tálaláshoz
1. Áztassuk rumba a mazsolát körülbelül 30 percig.
2. Közben keverjük össze a tejet, a tojásokat, a kristálycukrot, a vaníliakivonatot és a sót. Kevergetés közben fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Ezután keverjük hozzá a lecsepegtetett mazsolát is.
3. Olvasszunk meg 2 evőkanál vajat egy serpenyőben.
4. Öntsük a tésztát a felhevített vajra, és süssük 5-6 percig, vagyis amíg aranybarnára sül a tésztánk alja. Ekkor fordítsuk meg a palacsintánkat és süssük tovább, amíg ez az oldal is szép barna lesz.
5. Miután megsült, sütőlapát vagy egy lapos fakanál segítségével szeleteljük kisebb csíkokra. Adjuk hozzá a maradék vajat, és szórjuk meg porcukorral.
6. Finoman keverjük össze a tészta darabokat, és süssük tovább 5 percig, vagy amíg a cukor karamellizálódik.
7. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk. Gyümölcslekvár vagy friss gyümölcs is jól passzol hozzá vagy vanília fagylalt. Esetleg mindez együtt...