Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Császármorzsa

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Császármorzsa

2019. július 02. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Síeléseink során vált a császármorzsa a családunk kedvencévé. Olyannyira, hogy már itthon is folyton követelik a gyerekek. Ha már itthon elkészítettem, gyorsan leírtam a receptjét, Melinda, a feleségem pedig lefényképezte, hogy Veletek is megoszthassuk. Jó morzsázást mindenkinek!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.2 / 5. Értékelések: 36

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

50 g mazsola
1 dl rum
2,5 dl tej
5 darab tojás
50 g kristálycukor
0,5 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só
150 g liszt
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olvasztott vaj
25 g porcukor
25 g porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

1. Áztassuk rumba a mazsolát körülbelül 30 percig.

2. Közben keverjük össze a tejet, a tojásokat, a kristálycukrot, a vaníliakivonatot és a sót. Kevergetés közben fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Ezután keverjük hozzá a lecsepegtetett mazsolát is.

3. Olvasszunk meg 2 evőkanál vajat egy serpenyőben.

4. Öntsük a tésztát a felhevített vajra, és süssük 5-6 percig, vagyis amíg aranybarnára sül a tésztánk alja. Ekkor fordítsuk meg a palacsintánkat és süssük tovább, amíg ez az oldal is szép barna lesz.

5. Miután megsült, sütőlapát vagy egy lapos fakanál segítségével szeleteljük kisebb csíkokra. Adjuk hozzá a maradék vajat, és szórjuk meg porcukorral.

6. Finoman keverjük össze a tészta darabokat, és süssük tovább 5 percig, vagy amíg a cukor karamellizálódik.

7. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk. Gyümölcslekvár vagy friss gyümölcs is jól passzol hozzá vagy vanília fagylalt. Esetleg mindez együtt...

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!