A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
1-1 darab kisméretű zöld és sárga cukkini
2 darab kisméretű padlizsán
200 g nagyon apróra darált zsíros sertés- vagy marhahús
1 darab tojás
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
50 g finomra vágott vöröshagyma
3 evőkanál étolaj a pirításhoz
2 gerezd tisztított fokhagyma
1,5 dl tejszín
1 mokkáskanál só
1 csomag apróra vágott petrezselyem
2 darab paradicsom felkockázva
1. A darálthúst összekeverjük a töltelék hozzávalóival, majd félretesszük.
2. A zöldségek belsejét egy fakanál nyelével és éles késsel kiszúrjuk, majd kivájjuk.
3. A kivájt részt megtöltjük a bekevert ízes töltelékkel, majd vastag karikákat vágunk belőlük.
4. Felforrósított serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd minden oldalról körülbelül 5-5 percig, kis lángon megpirítjuk a zöldségek mindkét oldalát (félidőnél le is fedhetjük). Ez idő alatt a töltelék is megpuhul. Ezután kivesszük az elkészült zöldségeket.
5.
A visszamaradt szaftba beleforraljuk a szeletelt fokhagymát, majd felöntjük a tejszínnel, sózzuk, és megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
6. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot is.
7. A töltött zöldségeket a szószban felmelegítve tálaljuk.