Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Darálthússal töltött zöldségek serpenyőben

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Darálthússal töltött zöldségek serpenyőben

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 2.8 / 5. Értékelések: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Tej

Hozzávalók

1-1 darab kisméretű zöld és sárga cukkini
2 darab kisméretű padlizsán

Hozzávalók a töltelékhez:

200 g nagyon apróra darált zsíros sertés- vagy marhahús
1 darab tojás
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
50 g finomra vágott vöröshagyma

Hozzávalók a szószhoz:

3 evőkanál étolaj a pirításhoz
2 gerezd tisztított fokhagyma
1,5 dl tejszín
1 mokkáskanál só
1 csomag apróra vágott petrezselyem
2 darab paradicsom felkockázva

Elkészítés

1. A darálthúst összekeverjük a töltelék hozzávalóival, majd félretesszük.

2. A zöldségek belsejét egy fakanál nyelével és éles késsel kiszúrjuk, majd kivájjuk.

3. A kivájt részt megtöltjük a bekevert ízes töltelékkel, majd vastag karikákat vágunk belőlük.

4. Felforrósított serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd minden oldalról körülbelül 5-5 percig, kis lángon megpirítjuk a zöldségek mindkét oldalát (félidőnél le is fedhetjük). Ez idő alatt a töltelék is megpuhul. Ezután kivesszük az elkészült zöldségeket.

5. A visszamaradt szaftba beleforraljuk a szeletelt fokhagymát, majd felöntjük a tejszínnel, sózzuk, és megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel.

6. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot is.

7. A töltött zöldségeket a szószban felmelegítve tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!