Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Édes tarhonya baracklekvárral

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Édes tarhonya baracklekvárral

2019. július 12. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A tarhonyát mindig csak sósan készítettük. Mostanáig. Miért ne lehetne desszert? Ráadásul egy igazán finom desszert. Szerintem egy próbát megér!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
55 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

3 dl tej
2 dl víz
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
fél citrom héja
1 mokkáskanál só
20 dkg gépi, fehér színű tarhonya
5 dl habtejszín
4 evőkanál baracklekvár
alma- vagy barackkompót ízlés szerint

Elkészítés

1. A tejet elkeverjük a vízzel, a vaníliás cukorral, a kristálycukorral, a sóval és a reszelt citromhéjjal, majd felforraljuk.

2. Ezután hozzáadjuk a tarhonyát, sűrű kevergetés mellett, fedő alatt puhára főzzük, majd jól lehűtjük.

3. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, ezután összekeverjük a kihűlt tarhonyával és a porcukorral, poharakba töltjük, megdíszítjük baracklekvárral.

4. Alma- vagy barackkompóttal, hidegen tálaljuk. Másnap még finomabb.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!