A tarhonyát mindig csak sósan készítettük. Mostanáig. Miért ne lehetne desszert? Ráadásul egy igazán finom desszert. Szerintem egy próbát megér!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
55 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
3 dl tej
2 dl víz
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
fél citrom héja
1 mokkáskanál só
20 dkg gépi, fehér színű tarhonya
5 dl habtejszín
4 evőkanál baracklekvár
alma- vagy barackkompót ízlés szerint
1. A tejet elkeverjük a vízzel, a vaníliás cukorral, a kristálycukorral, a sóval és a reszelt citromhéjjal, majd felforraljuk.
2. Ezután hozzáadjuk a tarhonyát, sűrű kevergetés mellett, fedő alatt puhára főzzük, majd jól lehűtjük.
3. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, ezután összekeverjük a kihűlt tarhonyával és a porcukorral, poharakba töltjük, megdíszítjük baracklekvárral.
4. Alma- vagy barackkompóttal, hidegen tálaljuk. Másnap még finomabb.