Ezt a torta receptet akkor ajánlom, ha idő szűkében vagy, de mégis brillíroznod kell. Ez a torta tökéletes születésnapokra, ünnepekre, vendégségbe vagy egy csöndes vasárnap délutánra is. Amellett, hogy finom, gyönyörű látványt nyújt, a szemet is gyönyörködteti. Hamar megvan, nem igényel komolyabb mutatványokat. Bekevered, megsütöd, lehűtöd, díszíted és már kész is. A végén pedig szépen hátradőlhetsz, és bezsebelheted a gratulációkat. Ha vendégségbe viszed, készülj fel arra is, hogy el fogják kérni a receptet.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
120 gramm keksz
50 gramm kristálycukor
65 gramm olvasztott vaj
500 gramm mascarpone krémsajt
500 gramm félzsíros tehéntúró
2,5 deciliter tejföl
2 púpozott evőkanál liszt
150 gramm kristálycukor
4 darab tojás
400 gramm erdei bogyós gyümölcs vegyesen
1. Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra, hőlégkeveréses programon.
2.
Vajazzunk ki egy 28 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát.
3. A kekszet törjük apróra, és keverjük össze az olvasztott vajjal és a cukorral. Ez lesz a tortánk alapja.
4. Terítsük szét egyenletesen a tortaformában, és süssük 8-10 percig.
5. Miután megsült tegyük félre, és hagyjuk kihűlni.
6. A töltelékhez keverjük össze a mascarpone krémsajtot, a túrót és a tejfölt. Keverjük hozzá a cukrot és a lisztet is, valamint mehetnek bele a tojások egyesével.
7.
Alaposan keverjük el, majd öntsük az időközben kihűlt torta alapra.
8.
170 °C-on, 50-60 perc alatt készre sütjük.
9.
Hagyjuk a tortát szobahőmérsékleten kihűlni, majd pár órára tegyük a hűtőbe.
10. Erdei gyümölcsökkel tálaljuk.