Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Fasírt klasszik

Azt hiszem, hogy a fasírtot senkinek nem kell bemutatnom. Hidegen, melegen, kis gombócban, nagy gombócban, kenyérrel, körettel vagy anélkül, bármilyen variációban, bármilyen mennyiségben jöhet! A masszát akár már előző este bekeverhetjük. Ebben az esetben hűtőben tároljuk, illetve sütés előtt 30 perccel vegyük ki a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékleten.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.8 / 5. Értékelések: 16

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás

Mentes

Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

2 fej vöröshagyma apróra vágva
1 evőkanál zsír/étolaj
500 g darált sertéshús

bors
1 teáskanál fűszerpaprika
2 darab felvert tojás
1 darab vízbe áztatott zsemle vagy kenyér (max. 80 g)
30 g zsemlemorzsa
3 dl étolaj

Elkészítés

1. A vöröshagymát megdinszteljük egy kevés zsiradékon, majd félretesszük, és hagyjuk kihűlni.

2. A darált húshoz hozzáadjuk a fűszereket, a tojást, a beáztatott zsemléket, a zsemlemorzsát és végül a kihűlt vöröshagymát.

3. A hús masszából kis golyókat formázunk.

4. 3 dl forró étolajban, 8-10 perc alatt készre sütjük.

5. Ha pedig sütőben szeretnénk elkészíteni, akkor hő-légkeveréses programon, 180 °C-on 20 percig sütjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!