Azt hiszem, hogy a fasírtot senkinek nem kell bemutatnom. Hidegen, melegen, kis gombócban, nagy gombócban, kenyérrel, körettel vagy anélkül, bármilyen variációban, bármilyen mennyiségben jöhet! A masszát akár már előző este bekeverhetjük. Ebben az esetben hűtőben tároljuk, illetve sütés előtt 30 perccel vegyük ki a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékleten.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
2 fej vöröshagyma apróra vágva
1 evőkanál zsír/étolaj
500 g darált sertéshús
só
bors
1 teáskanál fűszerpaprika
2 darab felvert tojás
1 darab vízbe áztatott zsemle vagy kenyér (max. 80 g)
30 g zsemlemorzsa
3 dl étolaj
1.
A vöröshagymát megdinszteljük egy kevés zsiradékon, majd félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
2.
A darált húshoz hozzáadjuk a fűszereket, a tojást, a beáztatott zsemléket, a zsemlemorzsát és végül a kihűlt vöröshagymát.
3. A hús masszából kis golyókat formázunk.
4. 3 dl forró étolajban, 8-10 perc alatt készre sütjük.
5. Ha pedig sütőben szeretnénk elkészíteni, akkor hő-légkeveréses programon, 180 °C-on 20 percig sütjük.