Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Faszén felett sült lazacpisztráng

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Faszén felett sült lazacpisztráng

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 1.5 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Hal

Hozzávalók

400 g lazacpisztráng filé bőrrel
3 evőkanál olívaolaj
2 darab csöves főtt kukorica
3 evőkanál majonéz
1 teáskanál wasabis reszelt torma
1 teáskanál tengeri só
fél citrom leve

Elkészítés

1. A halfilét nem a bőrös feléről megkenjük olívaolajjal, majd nem túl erős faszén fölött 10 percig sütjük.

2. Ezt követően kivesszük a halat, és helyére tesszük a forrázott zöldségeket, amelyeket 5 perc alatt szép pirosra grillezzünk.

3. Közben a majonézt és a wasabis tormát összekeverjük, majd megkenjük a halfilének azt a felét, ahonnan lehúztuk a sült ropogós bőrét.

4. Sózzuk, citromlével ízesítjük, és a grillezett zöldségekkel tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!