A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
400 g lazacpisztráng filé bőrrel
3 evőkanál olívaolaj
2 darab csöves főtt kukorica
3 evőkanál majonéz
1 teáskanál wasabis reszelt torma
1 teáskanál tengeri só
fél citrom leve
1. A halfilét nem a bőrös feléről megkenjük olívaolajjal, majd nem túl erős faszén fölött 10 percig sütjük.
2. Ezt követően kivesszük a halat, és helyére tesszük a forrázott zöldségeket, amelyeket 5 perc alatt szép pirosra grillezzünk.
3. Közben a majonézt és a wasabis tormát összekeverjük, majd megkenjük a halfilének azt a felét, ahonnan lehúztuk a sült ropogós bőrét.
4. Sózzuk, citromlével ízesítjük, és a grillezett zöldségekkel tálaljuk.