Amíg tart a nyár, a jó idő, amikor csak tehetem grillen készítem az ételeket. Egy jó kis húsi, sok zöldséggel, salátával, kísérőnek egy jéghideg sör, család, barátok, kell ennél több a boldogsághoz?
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
30 dkg fehér pecsenye
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál BBQ szósz
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 dl joghurt
1 evőkanál snidling
1 evőkanál almaecet
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
2 evőkanál majonéz
egy csomag vágott petrezselyem
saláta
paradicsom
bambuszpálcikák
1.
A fehér pecsenyét kis időre mélyhűtőbe tesszük annyi időre, hogy kívülről kemény legyen, de belül még ne fagyjon meg teljesen. Erre azért van szükség, hogy szép vékony szeleteket tudjunk vágni belőle.
2. A pecsenyéből vágjunk vékony pengéjű, éles késsel ceruza vastagságú szeleteket, helyezzük ezeket egy keverőtálba, öntsük a szeletekre 3 evőkanál olívaolajat, 2 evőkanál BBQ szószt, 1 gerezd zúzott fokhagymát, majd keverjük össze.
3.
Az így kapott hússzeleteket klopfolóval gyengéden ütögessük meg, majd húzzuk fel 2 darab bambuszpálcára.
4. A felhevített grillrácson süssük a húst addig, amíg a felülete szép piros lesz, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük pirosra, közben kenegessük BBQ szósszal.