Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Fehérrépás rizottó csirkemellel és gomolya sajttal

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Fehérrépás rizottó csirkemellel és gomolya sajttal

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Hozzávalók

200 g csirkemell
1 csomag friss bazsalikom levél
fél dl olívaolaj
50 g vöröshagyma finomra vágva
30 g parmezán sajt
80 g tisztított fehérrépa
250 g rizottó rizs
2 gerezd tisztított fokhagyma
2 teáskanál só
1.5 dl száraz fehérbor
7 dl víz vagy zöldség alaplé
1 dl tejszín
50 g vaj
50 g tehén gomolya sajt

Elkészítés

1. Néhány órával a készítés előtt a kockákra vágott csirkemellet bepácoljuk bazsalikomos olívaolajba.

2. Ezután forró serpenyőben, minden oldalról megpirítjuk a csirkemell kockákat.

3. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a darabka parmezán véget, a fehérrépát, a rizottó rizst, a fokhagymát, a sót, a fehérbort és a vizet.

4. Kis lángon, sűrűn kevergetve puhára főzzük.

5. A végén tejszínnel és vajjal dúsítjuk.

6. Apró kockákra vágott gomolya sajttal megszórva tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!