A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
200 g csirkemell
1 csomag friss bazsalikom levél
fél dl olívaolaj
50 g vöröshagyma finomra vágva
30 g parmezán sajt
80 g tisztított fehérrépa
250 g rizottó rizs
2 gerezd tisztított fokhagyma
2 teáskanál só
1.5 dl száraz fehérbor
7 dl víz vagy zöldség alaplé
1 dl tejszín
50 g vaj
50 g tehén gomolya sajt
1. Néhány órával a készítés előtt a kockákra vágott csirkemellet bepácoljuk bazsalikomos olívaolajba.
2. Ezután forró serpenyőben, minden oldalról megpirítjuk a csirkemell kockákat.
3. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a darabka parmezán véget, a fehérrépát, a rizottó rizst, a fokhagymát, a sót, a fehérbort és a vizet.
4. Kis lángon, sűrűn kevergetve puhára főzzük.
5. A végén tejszínnel és vajjal dúsítjuk.
6. Apró kockákra vágott gomolya sajttal megszórva tálaljuk.