Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Gombakrémmel sült sertésszelet

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Gombakrémmel sült sertésszelet

2019. július 16. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A gombából isteni finom krémes szószt készítünk, ami tökéletes kísérője a sült karaj szeleteknek. Nyugodtan használhatunk csirke vagy marhahúst is ennél a receptnél, a végeredményen nem fog rontani.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

8 szelet sertéskaraj
60 dkg őzláb gomba
0,5 kg mascarpone krémsajt
2 darab tojás sárgája
5 evőkanál liszt
5 evőkanál étolaj
2 evőkanál apróra vágott zsályalevél
2 evőkanál apróra vágott snidling
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Elkészítés

1. A karajszeleteket enyhén megklopfoljuk, majd sózás után lisztbe mártjuk, kevés étolajon mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd félre tesszük.

2. Az őzláb gombát megmossuk, késsel apró darabokra vágjuk, majd a hús sütésénél visszamaradt olajban megpirítjuk és kihűtjük.

3. Keverőtálban összekeverjük a sajtkrémet a pirított gombával, a snidlinggel, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a sót, az őrölt fekete borsot és az apróra vágott zsályalevelet.

4. Ezután alaposan elkeverjük, majd 5 percre mélyhűtőbe tesszük.

5. Közben a karajszeleteket sütőtepsiben kényelmesen egymás mellé rendezzük és a sütő grillező funkcióját bekapcsoljuk.

6. Ezután minden elősütött karajszelet tetejének közepére egy jó nagy evőkanál gombás-sajtos krémet teszünk.

7. Nem kell egyenletesen eloszlatni, mert pirítás közben elolvad.

8. Az így előkészített húst aztán tegyük az előmelegített sütőbe és grillező programon 8 percig süssük, amíg a teteje enyhén piros lesz.

9. Tipp: Ennél az ételnél a gomba mellett természetesen a húst is megváltoztathatjuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra