A gombából isteni finom krémes szószt készítünk, ami tökéletes kísérője a sült karaj szeleteknek. Nyugodtan használhatunk csirke vagy marhahúst is ennél a receptnél, a végeredményen nem fog rontani.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
8 szelet sertéskaraj
60 dkg őzláb gomba
0,5 kg mascarpone krémsajt
2 darab tojás sárgája
5 evőkanál liszt
5 evőkanál étolaj
2 evőkanál apróra vágott zsályalevél
2 evőkanál apróra vágott snidling
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
1.
A karajszeleteket enyhén megklopfoljuk, majd sózás után lisztbe mártjuk, kevés étolajon mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd félre tesszük.
2.
Az őzláb gombát megmossuk, késsel apró darabokra vágjuk, majd a hús sütésénél visszamaradt olajban megpirítjuk és kihűtjük.
3. Keverőtálban összekeverjük a sajtkrémet a pirított gombával, a snidlinggel, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a sót, az őrölt fekete borsot és az apróra vágott zsályalevelet.
4.
Ezután alaposan elkeverjük, majd 5 percre mélyhűtőbe tesszük.
5. Közben a karajszeleteket sütőtepsiben kényelmesen egymás mellé rendezzük és a sütő grillező funkcióját bekapcsoljuk.
6. Ezután minden elősütött karajszelet tetejének közepére egy jó nagy evőkanál gombás-sajtos krémet teszünk.
7.
Nem kell egyenletesen eloszlatni, mert pirítás közben elolvad.
8. Az így előkészített húst aztán tegyük az előmelegített sütőbe és grillező programon 8 percig süssük, amíg a teteje enyhén piros lesz.
9. Tipp: Ennél az ételnél a gomba mellett természetesen a húst is megváltoztathatjuk.