Nagyon szeretem a halat, mindegyiket, minden verzióban és változatban. Mindenkit arra bíztatok, hogy egyen halat, hiszen tudjuk mennyire egészséges. A halat nemcsak az íze miatt szeretem, hanem mert nagyon gyorsan, nagyon ízletes fogásokat tudunk készíteni belőle. Halevésre fel!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
4 darab afrikai harcsafilé
15 dkg gomba
2 darab tojássárgája
2 evőkanál étolaj
½ fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
1 csomag koriander
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
1. Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletelt gombát, majd tovább pirítjuk.
2.
Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 2 gerezd, vékony szeletekre vágott fokhagymát.
3. A gombát addig pirítjuk, amíg a nedvessége nagy része elpárolog, illetve külseje meg nem pirul.
4. Ezután egy tiszta üvegtálba helyezzük, hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, és a finomra vágott petrezselyemzöldet, ezekkel még forrón elkeverjük, és rövid időre félretesszük.
5. A harcsafiléket kiterítjük, majd egy vékony pengéjű, éles késsel egyenletes vastagságúra vágjuk.
6. A filék vágott felületét megsózzuk, és ráterítjük a gombapépet.
7. Hosszanti irányban felgöngyöljük, majd sütőtepsire téve szorosan egymás mellé helyezzük a felgöngyölt harcsaszeleteket, és 180 °C-os sütőben 20 percig sütjük.
8. Forrón, koriander levelekkel, vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.