Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Gombás göngyölt harcsafilé

Nagyon szeretem a halat, mindegyiket, minden verzióban és változatban. Mindenkit arra bíztatok, hogy egyen halat, hiszen tudjuk mennyire egészséges. A halat nemcsak az íze miatt szeretem, hanem mert nagyon gyorsan, nagyon ízletes fogásokat tudunk készíteni belőle. Halevésre fel!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Hal

Mentes

Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

4 darab afrikai harcsafilé
15 dkg gomba
2 darab tojássárgája
2 evőkanál étolaj
½ fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
1 csomag koriander
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Elkészítés

1. Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletelt gombát, majd tovább pirítjuk.

2. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 2 gerezd, vékony szeletekre vágott fokhagymát.

3. A gombát addig pirítjuk, amíg a nedvessége nagy része elpárolog, illetve külseje meg nem pirul.

4. Ezután egy tiszta üvegtálba helyezzük, hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, és a finomra vágott petrezselyemzöldet, ezekkel még forrón elkeverjük, és rövid időre félretesszük.

5. A harcsafiléket kiterítjük, majd egy vékony pengéjű, éles késsel egyenletes vastagságúra vágjuk.

6. A filék vágott felületét megsózzuk, és ráterítjük a gombapépet.

7. Hosszanti irányban felgöngyöljük, majd sütőtepsire téve szorosan egymás mellé helyezzük a felgöngyölt harcsaszeleteket, és 180 °C-os sütőben 20 percig sütjük.

8. Forrón, koriander levelekkel, vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!