Egyik otthoni kísérletezésem során született ez a recept. A grillezett barack mellé fagyit szoktam kínálni, de a kamrában árválkodtak ezek a helyes kis marcipán golyócskák és gondoltam ártani nem árthatnak egymásnak… és tényleg! Szuper kombó, isteni desszert lett belőle. De persze, ha még tovább tolnád az élvezeteket egy kis vaníliafagylalt mehet mellé tálaláskor.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
4 darab nagyobb őszibarack
8 darab csokoládés marcipángolyó
2 evőkanál kristálycukor
2 dl friss narancslé
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 darab vaníliarúd
1. Az őszibarackokat félbe vágjuk, majd a magokat eltávolítjuk.
2. Üzembe helyezzük grill sütőnket, majd a barackokat a felhevített grill rácson a mag felőli részeken meggrillezzük.
3. Közben elkészítjük a narancsszirupot: egy felhevített serpenyőben elkaramellizálunk 2 evőkanál kristálycukrot, majd amikor már barna, de még nem égett le, felöntjük 2 dl friss narancslével.
4. Hozzáadunk egy mokkáskanál őröl fahéjat és egy vaníliarudat.
5. Addig forraljuk, amíg sűrű szirupot kapunk.
6. Amikor már szép csíkosak a barackok, akkor megfordítjuk azokat, leöntjük a narancssziruppal és mindegyik közepébe egy csokoládés marcipángolyót nyomunk.
7. Addig grillezzük, amíg a csokoládé és a marcipán egy kicsit megolvad.
8. Forrón tálaljuk.
9. Tipp: a desszertünk mellé hideg vaníliafagylaltot is tálalhatunk, barack helyett használhatunk körtét is.