Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Grillezett barack csokoládés marcipángolyóval

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Grillezett barack csokoládés marcipángolyóval

2019. július 16. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Egyik otthoni kísérletezésem során született ez a recept. A grillezett barack mellé fagyit szoktam kínálni, de a kamrában árválkodtak ezek a helyes kis marcipán golyócskák és gondoltam ártani nem árthatnak egymásnak… és tényleg! Szuper kombó, isteni desszert lett belőle. De persze, ha még tovább tolnád az élvezeteket egy kis vaníliafagylalt mehet mellé tálaláskor.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

4 darab nagyobb őszibarack
8 darab csokoládés marcipángolyó

Hozzávalók a narancssziruphoz:

2 evőkanál kristálycukor
2 dl friss narancslé
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 darab vaníliarúd

Elkészítés

1. Az őszibarackokat félbe vágjuk, majd a magokat eltávolítjuk.

2. Üzembe helyezzük grill sütőnket, majd a barackokat a felhevített grill rácson a mag felőli részeken meggrillezzük.

3. Közben elkészítjük a narancsszirupot: egy felhevített serpenyőben elkaramellizálunk 2 evőkanál kristálycukrot, majd amikor már barna, de még nem égett le, felöntjük 2 dl friss narancslével.

4. Hozzáadunk egy mokkáskanál őröl fahéjat és egy vaníliarudat.

5. Addig forraljuk, amíg sűrű szirupot kapunk.

6. Amikor már szép csíkosak a barackok, akkor megfordítjuk azokat, leöntjük a narancssziruppal és mindegyik közepébe egy csokoládés marcipángolyót nyomunk.

7. Addig grillezzük, amíg a csokoládé és a marcipán egy kicsit megolvad.

8. Forrón tálaljuk.

9. Tipp: a desszertünk mellé hideg vaníliafagylaltot is tálalhatunk, barack helyett használhatunk körtét is.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!