A karaj-citrom-tzatziki nagy találkozásának lehetünk szemtanúi ebben a receptben. De ne csak a szemünket használjuk, hanem vessük be az összes érzékszervünket, és készítsük el ezt a receptet, mert vétek lenne kihagyni, annyira finom.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
4 darab karajszelet
1 evőkanál olívaolaj
1 darab félbevágott citrom leve
bors
só
2 darab kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
3 dl görög joghurt
2 evőkanál olívaolaj
1. A karajszeleteket vékonyra kiveregetjük, majd sózzuk, borsozzuk, és egy félbevágott citrom levével meglocsoljuk.
2. Ezután olívaolajjal megkenegetjük, majd forró grillen mindkét oldalát pirosra sütjük.
3. A salátához lereszeljük a kígyóuborkát, a fokhagymát, majd összekeverjük a görög joghurttal és az olívaolajjal.
4. A grillezett citromos karajszeleteket a jól lehűtött salátával tálaljuk.