Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Grillezett citromos karaj tzatzikivel

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Grillezett citromos karaj tzatzikivel

2019. július 16. Szerző: Lázár

A karaj-citrom-tzatziki nagy találkozásának lehetünk szemtanúi ebben a receptben. De ne csak a szemünket használjuk, hanem vessük be az összes érzékszervünket, és készítsük el ezt a receptet, mert vétek lenne kihagyni, annyira finom.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Tej

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Hozzávalók a húshoz:

4 darab karajszelet
1 evőkanál olívaolaj
1 darab félbevágott citrom leve
bors

Hozzávalók a salátához:

2 darab kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
3 dl görög joghurt
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

1. A karajszeleteket vékonyra kiveregetjük, majd sózzuk, borsozzuk, és egy félbevágott citrom levével meglocsoljuk.

2. Ezután olívaolajjal megkenegetjük, majd forró grillen mindkét oldalát pirosra sütjük.

3. A salátához lereszeljük a kígyóuborkát, a fokhagymát, majd összekeverjük a görög joghurttal és az olívaolajjal.

4. A grillezett citromos karajszeleteket a jól lehűtött salátával tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra