Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Halburger tejfölös avokádóval

Azért, hogy nem mindig hússal együk a burgert, elkészítettem egy halas verziót is. Érdemes megkóstolni még azoknak is, akik a halnak nem nagy barátai, hátha így megkedvelik.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Hal Tej

Mentes

Tojásmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Hozzávalók a halburger elkészítéséhez (fejenként 2 darab):

35 dkg (cca. 2 darab) afrikai harcsafilé
8 darab magos zsömle
2 evőkanál olaj
8 teáskanál majonéz
8 kisebb méretű paradicsom
2 fej fokhagyma
1 evőkanál vágott snidling
1 csomag zöldpetrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Hozzávalók a tejfölös avokádó elkészítéséhez:

8 evőkanál tejföl
2 darab avokádó
4 csepp citromlé
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag koriander levél
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só

Elkészítés

1. Az afrikai harcsafiléket ledaráljuk, keverőtálba tesszük, majd összekeverjük a zúzott fokhagymával, a vágott snidlinggel, a finomra vágott zöld petrezselyemmel, a sóval, az őrölt fekete borssal és a két evőkanál olajjal.

2. A masszát jól dolgozzuk el.

3. Vizes kézzel formázzunk a masszából tenyérnyi vastag gombócokat (8 darabot), majd lapítsuk azokat körülbelül 1-1 ujjnyi vastagra.

4. Üzemeljük be a grillsütőt.

5. A nem túl forróra hevített faszén fölé helyezzük el a sütőrácsot, erre tegyünk duplán hajtott alufóliaréteget, majd a kezünkkel simítsuk rá a rácsra. A rács közötti fólia részeket szurkáljuk át egy vékony pengéjű késsel, majd egy ecsettel kenjünk rá egy vékony olajréteget, és erre helyezzük rá a kilapított halpogácsákat.

6. Közben készítsük el a tejfölös avokádót: a tejfölt keverjük össze a zúzott fokhagymával, a sóval, az őrölt fekete borssal, a 4 csepp citromlével és az apróra vágott koriander levéllel, majd adjuk hozzá a megtisztított, apró darabokra vágott avokádót.

7. A magos zsömléket vágjuk félbe, és a grill rácson szintén pirítsuk meg.

8. A zsömlék alján simítsunk el egy–egy teáskanál majonézt, ezekre helyezzük rá a paradicsomszeleteket, a frissen kisütött pogácsákat, a tejfölös avokádót és zárásképpen helyezzük rá ezekre a zsömlék tetejét.

Séftanácsok

Ha nincsen grillsütőnk, vagy esik az eső: egy felhevített serpenyőben 2 evőkanálnyi olajon süssük a húspogácsák mindkét oldalát szép pirosra. A halpogácsák sütésénél ügyeljünk arra, hogy a pogácsákat leghamarabb 5 perc után fordítsuk meg, különben az alsó részük nem lesz annyira megpirulva, és emiatt széteshetnek. Sem a hal-, sem a húspogácsákba nem kell tojás, mert attól csak szétesnek.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra