Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Harcsaburger fokhagymás majonézzel

Egy halas burger receptet már találhattok itt az oldalon, de most hoztam egy másik verziót is, ami szintén nagy kedvenc a család és a barátaim körében.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
1 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Glutén Hal Mustár Tej

Mentes

Tojásmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Hozzávalók a harcsaburgerhez:

1 darab hamburger zsemle
150 g harcsafilé
1-1 szelet Cheddar sajt
2 evőkanál olívaolaj
1 darab szeletelt paradicsom
1 darab kígyóuborka
50 g szeletelt vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál só

Hozzávalók a fokhagymás majonézhez:

5 evőkanál majonéz
1 szál reszelt sárgarépa
100 g fejes káposzta
2 evőkanál porcukor
1 teáskanál mustár
fél citrom leve
1 teáskanál só

Elkészítés

1. A harcsafilét sózzuk, majd az olívaolajon mindkét oldalát megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a szeletelt vöröshagymát és fokhagymát, és szintén megpirítjuk.

3. Amikor a halfilét megordítjuk, rárakunk 1-1 szelet Cheddar sajtot, és ráolvasztjuk.

4. Közben elkészítjük a fokhagymás majonézt: a majonézt összekeverjük a reszelt sárgarépával, a fejes káposztával, a porcukorral, a mustárral, a citrom levével és a sóval, majd jól összekeverjük.

5. A hamburger zsemlét kettévágjuk, mind a két oldalát megpirítjuk a grillen.

6. Ezután megkenjük a fokhagymás majonézzel, rétegezzük az elkészült halszeleteket a szeletelt paradicsommal és kígyóuborkával.

7. Hideg sörrel kínáljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra