Egy halas burger receptet már találhattok itt az oldalon, de most hoztam egy másik verziót is, ami szintén nagy kedvenc a család és a barátaim körében.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
1 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 darab hamburger zsemle
150 g harcsafilé
1-1 szelet Cheddar sajt
2 evőkanál olívaolaj
1 darab szeletelt paradicsom
1 darab kígyóuborka
50 g szeletelt vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál só
5 evőkanál majonéz
1 szál reszelt sárgarépa
100 g fejes káposzta
2 evőkanál porcukor
1 teáskanál mustár
fél citrom leve
1 teáskanál só
1. A harcsafilét sózzuk, majd az olívaolajon mindkét oldalát megpirítjuk.
2. Hozzáadjuk a szeletelt vöröshagymát és fokhagymát, és szintén megpirítjuk.
3. Amikor a halfilét megordítjuk, rárakunk 1-1 szelet Cheddar sajtot, és ráolvasztjuk.
4.
Közben elkészítjük a fokhagymás majonézt: a majonézt összekeverjük a reszelt sárgarépával, a fejes káposztával, a porcukorral, a mustárral, a citrom levével és a sóval, majd jól összekeverjük.
5. A hamburger zsemlét kettévágjuk, mind a két oldalát megpirítjuk a grillen.
6. Ezután megkenjük a fokhagymás majonézzel, rétegezzük az elkészült halszeleteket a szeletelt paradicsommal és kígyóuborkával.
7. Hideg sörrel kínáljuk.