Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Hólabda

Gyerekkorom egyik nagy kedvence. Nem tudtam eleget enni belőle. Aztán évekig, vagy talán évtizedekig (???) nem találkoztam a hólabdával, de amikor igen, kiderült, hogy felnőtt fejjel sem tudok ellenállni ennek az édességnek. Ma már a gyermekeimnek készítem leginkább, de azért egy-egy hólabdát félre szoktam tenni magamnak, csak a nosztalgia kedvéért…


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

300 g porcukor
7 evőkanál langyos víz
7 darab tojás
200 g liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

0,5 l tej
5 evőkanál liszt
250 g vaj
200 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés

A tészta:

1. Szétválasztjuk a tojásokat.

2. A sárgáját kikeverjük a porcukorral és a langyos vízzel.

3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és a kakaóporral, majd a tojássárgájás krémhez adjuk.

4. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.

5. A tésztát 2 részre osztjuk, egy kivajazott, 30x30 cm-es sütő edénybe öntjük, majd 180 °C-on 10-15 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta készen van-e.

6. Miután kisült a tészta, még melegen kiszaggatjuk pogácsa szaggatóval, majd hagyjuk kihűlni.

A krém:

1. A krémhez a tejet és a lisztet simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Kihűtjük a főzött krémet és összedolgozzuk.

2. A kiszaggatott piskóta “pogácsákat” vastagon megkenjük krémmel és egy másikat ráillesztünk.

3. A krémmel az oldalukat is megkenjük, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.

4. Pár órára hűtőbe tesszük, vagy akár egy egész éjszakára.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra