Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Húsos, paradicsomos copfocska tészta

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Húsos, paradicsomos copfocska tészta

2020. február 22. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ezt a receptet a pörgős, dolgos hétköznapokra ajánlom, amikor sem kedv, sem idő nincs a konyhában álldogálásra.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Glutén Tojás

Hozzávalók

2 darab 500 grammos paradicsomkonzerv
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
250 gramm darált sertés comb
2 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
1 evőkanál kristálycukor
2 teáskanál szárított vagy friss bazsalikom levél
1 mokkáskanál őrölt fahéj
400 gramm copfocska tészta
100 gramm reszelt gouda/mozzarella vagy trappista sajt

Elkészítés

1. A paradicsomkonzervet a finomra vágott vöröshagymával, fokhagymával, a darált hússal, sóval, törött borssal, a cukorral valamint a bazsalikommal és az őrölt fahéjjal közepes lángon 20 percig, kevergetve főzzük.

2. Közben egy másik edényben bő, forró, enyhén sós vízben félig kifőzzük (még kemény legyen a tészta közepe, ez kb. forrástól számított 6 perc) a copfocska tésztát.

3. Leszűrjük majd leöblítés nélkül a forró szószba keverjük a reszelt sajttal együtt.

4. Lefedve 10 percet pihentetjük, majd forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra