Ezt a receptet a pörgős, dolgos hétköznapokra ajánlom, amikor sem kedv, sem idő nincs a konyhában álldogálásra.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
2 darab 500 grammos paradicsomkonzerv
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
250 gramm darált sertés comb
2 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
1 evőkanál kristálycukor
2 teáskanál szárított vagy friss bazsalikom levél
1 mokkáskanál őrölt fahéj
400 gramm copfocska tészta
100 gramm reszelt gouda/mozzarella vagy trappista sajt
1. A paradicsomkonzervet a finomra vágott vöröshagymával, fokhagymával, a darált hússal, sóval, törött borssal, a cukorral valamint a bazsalikommal és az őrölt fahéjjal közepes lángon 20 percig, kevergetve főzzük.
2. Közben egy másik edényben bő, forró, enyhén sós vízben félig kifőzzük (még kemény legyen a tészta közepe, ez kb. forrástól számított 6 perc) a copfocska tésztát.
3. Leszűrjük majd leöblítés nélkül a forró szószba keverjük a reszelt sajttal együtt.
4. Lefedve 10 percet pihentetjük, majd forrón tálaljuk.