Villám desszert. Én akkor készítem leginkább, ha az otthonra vásárolt kalács már egy picit szikkadt, száraz. Sőt barackból is a kicsit már túlérettebbeket használom. Ha lehet, használjunk fel mindent még megromlás előtt, lehetőleg ne menjen semmi a kukába. Ez a desszert is így született, és milyen jól sikerült a mentő akcióm. Próbáljátok ki!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
500 g kalács
5 darab sárgabarack
2 darab tojás
1 evőkanál cukor
barackos fagylalt
házi baracklekvár
1. A kalácsból szeleteket vágunk.
2. A tojások fehérjéből habot verünk egy kevés cukorral.
3. A jól megmosott barackokat félbevágjuk, kiszedjük a magját, és egy picit meggrillezzük.
4. A kalács szeletekre rárakunk egy félbevágott barackot és egy gombóc barackos fagylaltot.
5. Körbe kenjük a tojásfehérjehabbal, és gyorsan berakjuk a grill sütőbe.
6. Amikor látjuk, hogy kezd barnulni a teteje, akkor kivesszük, és házi baracklekvárral tálaljuk.