Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kalácságyon sült fagylalt sárgabarackkal

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Kalácságyon sült fagylalt sárgabarackkal

2019. július 17. Szerző: Lázár

Villám desszert. Én akkor készítem leginkább, ha az otthonra vásárolt kalács már  egy picit szikkadt, száraz. Sőt barackból is a kicsit már túlérettebbeket használom. Ha lehet, használjunk fel mindent még megromlás előtt, lehetőleg ne menjen semmi a kukába. Ez a desszert is így született, és milyen jól sikerült a mentő akcióm. Próbáljátok ki!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

500 g kalács
5 darab sárgabarack
2 darab tojás
1 evőkanál cukor
barackos fagylalt
házi baracklekvár

Elkészítés

1. A kalácsból szeleteket vágunk.

2. A tojások fehérjéből habot verünk egy kevés cukorral.

3. A jól megmosott barackokat félbevágjuk, kiszedjük a magját, és egy picit meggrillezzük.

4. A kalács szeletekre rárakunk egy félbevágott barackot és egy gombóc barackos fagylaltot.

5. Körbe kenjük a tojásfehérjehabbal, és gyorsan berakjuk a grill sütőbe.

6. Amikor látjuk, hogy kezd barnulni a teteje, akkor kivesszük, és házi baracklekvárral tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!