Fácán húshoz viszonylag ritkán jutok, leginkább akkor, amikor valamelyik vadász barátom megajándékoz vele. Ilyenkor nagy lakomát csapunk, természetesen együtt fogyasztjuk el a fácánt. Leginkább így készítem, így szeretjük a legjobban.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Drága
Mentes
2 darab kisebb méretű konyhakész fácán
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál só
18 dkg bacon
35 dkg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál libazsír
4 dl édes fehérbor
10 dkg aszalt szilva
1. A megtisztított fácánokat belülről bedörzsöljük sóval, kívülről pedig majoránnával.
2.
A sorba rendezett baconszelekkel beborítjuk a mellehúsa nagy részét, majd a szárnyak alatt átfűzve aláhajtjuk a szalonnaszeleteket.
3.
175 °C-os sütőben 95 percig sütjük, majd szeletelés előtt legalább 10 percig pihentetjük.
4. A savanyú káposztát, ha túl sós vagy savanyú, kicsavarjuk vagy átmossuk, és a felaprított, majd zsírban megpirított vöröshagymára tesszük.
5. Felöntjük a fehérborral, és fedő alatt 15-20 percig főzzük.
6. A főzés utolsó 5 percében hozzáadjuk a kimagozott aszalt szilvát, és fedő nélkül kicsit beforraljuk.
7. A fácánnal együtt tálaljuk.