Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Káposztás-aszalt szilvás fácán

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Káposztás-aszalt szilvás fácán

2019. július 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Fácán húshoz viszonylag ritkán jutok, leginkább akkor, amikor valamelyik vadász barátom megajándékoz vele. Ilyenkor nagy lakomát csapunk, természetesen együtt fogyasztjuk el a fácánt. Leginkább így készítem, így szeretjük a legjobban.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Drága

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

2 darab kisebb méretű konyhakész fácán
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál só
18 dkg bacon
35 dkg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál libazsír
4 dl édes fehérbor
10 dkg aszalt szilva

Elkészítés

1. A megtisztított fácánokat belülről bedörzsöljük sóval, kívülről pedig majoránnával.

2. A sorba rendezett baconszelekkel beborítjuk a mellehúsa nagy részét, majd a szárnyak alatt átfűzve aláhajtjuk a szalonnaszeleteket.

3. 175 °C-os sütőben 95 percig sütjük, majd szeletelés előtt legalább 10 percig pihentetjük.

4. A savanyú káposztát, ha túl sós vagy savanyú, kicsavarjuk vagy átmossuk, és a felaprított, majd zsírban megpirított vöröshagymára tesszük.

5. Felöntjük a fehérborral, és fedő alatt 15-20 percig főzzük.

6. A főzés utolsó 5 percében hozzáadjuk a kimagozott aszalt szilvát, és fedő nélkül kicsit beforraljuk.

7. A fácánnal együtt tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra