Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kapros-túrós burgonya lepény

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Kapros-túrós burgonya lepény

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.5 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Tej

Hozzávalók

450 g burgonya lereszelve
1 darab tojás
50 g finomra vágott vöröshagyma
1 teáskanál só
100 g rögös túró
fél l napraforgóolaj a sütéshez

Hozzávalók a tálaláshoz:

50 g rögös túró
1 csomag vágott kapor
1 dl krémes tejföl
100 g kígyóuborka
50 g pirított bacon

Elkészítés

1. Egy keverőtálban összekeverjük a reszelt, lecsöpögtetett, kinyomkodott burgonyát, a tojást, a vöröshagymát, ha szükséges 50 g lisztet (burgonyafüggő), a sót és a rögös túrót.

2. A lapos, pogácsa formájúra lapított burgonyás masszát forró olajjal kikent serpenyőben mindkét oldalról pirosra sütjük.

3. Tálalásnál a tetejét is megszórhatjuk túróval, és csurgathatunk rá vágott kaporral elkevert sűrű tejfölt is.

4. Díszíthetjük szeletelt kígyóuborkával és ropogós bacon szeletekkel is.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!