A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Olcsó
Allergének
450 g burgonya lereszelve
1 darab tojás
50 g finomra vágott vöröshagyma
1 teáskanál só
100 g rögös túró
fél l napraforgóolaj a sütéshez
50 g rögös túró
1 csomag vágott kapor
1 dl krémes tejföl
100 g kígyóuborka
50 g pirított bacon
1. Egy keverőtálban összekeverjük a reszelt, lecsöpögtetett, kinyomkodott burgonyát, a tojást, a vöröshagymát, ha szükséges 50 g lisztet (burgonyafüggő), a sót és a rögös túrót.
2.
A lapos, pogácsa formájúra lapított burgonyás masszát forró olajjal kikent serpenyőben mindkét oldalról pirosra sütjük.
3. Tálalásnál a tetejét is megszórhatjuk túróval, és csurgathatunk rá vágott kaporral elkevert sűrű tejfölt is.
4.
Díszíthetjük szeletelt kígyóuborkával és ropogós bacon szeletekkel is.