Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Karajos lecsó

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Karajos lecsó

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 2 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Hozzávalók

200 g kolozsvári szalonna
500 g szeletelt sertéskaraj
150 g vöröshagyma
100 g cukkini
200 g tv paprika
200 g kápia paprika
1 evőkanál só
1 mokkáskanál törött bors
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál darabos szárított paprika
1 l paradicsomlé
150 g paradicsom

Elkészítés

1. A kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, majd egy forró serpenyőben kipirítjuk.

2. Hozzáadjuk a kiklopfolt karajszeleteket, és minden oldalról pirosra sütjük.

3. Ezután hozzáadjuk a félfőre vágott vöröshagymát, a kockákra vágott cukkinit, a kockákra vágott kápia és tv paprikát.

4. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.

5. 10 percig pirítjuk, majd megszórjuk a darabos szárított paprikával, és felöntjük a paradicsomlével.

6. Kis lángon 25 percig kavargatva főzzük.

7. A végén hozzákeverjük a kockákra vágott paradicsomot is, és forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!