A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
200 g kolozsvári szalonna
500 g szeletelt sertéskaraj
150 g vöröshagyma
100 g cukkini
200 g tv paprika
200 g kápia paprika
1 evőkanál só
1 mokkáskanál törött bors
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál darabos szárított paprika
1 l paradicsomlé
150 g paradicsom
1. A kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, majd egy forró serpenyőben kipirítjuk.
2. Hozzáadjuk a kiklopfolt karajszeleteket, és minden oldalról pirosra sütjük.
3. Ezután hozzáadjuk a félfőre vágott vöröshagymát, a kockákra vágott cukkinit, a kockákra vágott kápia és tv paprikát.
4. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
5. 10 percig pirítjuk, majd megszórjuk a darabos szárított paprikával, és felöntjük a paradicsomlével.
6. Kis lángon 25 percig kavargatva főzzük.
7.
A végén hozzákeverjük a kockákra vágott paradicsomot is, és forrón tálaljuk.