Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kemencében sült citromos-köményes csülök

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Kemencében sült citromos-köményes csülök

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
3 óra

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Hozzávalók

1 nagyobb méretű hátsó csülök
2 darab negyedelt vöröshagyma
0,5 kg cikkekre vágott burgonya

Hozzávalók a fűszeres léhez:

0,5 dl szójaszósz
1 citrom leve
1 evőkanál egész kömény
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál édeskömény
1 teáskanál chili pehely
1 evőkanál só
1 mokkáskanál törött bors
1 evőkanál reszelt gyömbér 
0,5 dl étolaj
3 dl édes pezsgő
1 evőkanál erős paprika krém 
3 dl víz

Hozzávalók a tálaláshoz:

savanyúság

Elkészítés

1. A csülköt megtisztítjuk, majd egy napig erősen sós vízbe áztatjuk.

2. Másnap anyagedénybe tesszük a negyedelt vöröshagymát, a cikkekre vágott burgonyát és a lecsöpögtetett csülköt, majd leöntjük a fűszeres lével.

3. Fedővel letakarva, forró kemencében 2,5 órát sütjük. A 2. óra elején levesszük a fedőt, hogy szép pirosra tudjon sülni.

4. Savanyúságokkal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!