A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
3 óra
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
1 nagyobb méretű hátsó csülök
2 darab negyedelt vöröshagyma
0,5 kg cikkekre vágott burgonya
0,5 dl szójaszósz
1 citrom leve
1 evőkanál egész kömény
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál édeskömény
1 teáskanál chili pehely
1 evőkanál só
1 mokkáskanál törött bors
1 evőkanál reszelt gyömbér
0,5 dl étolaj
3 dl édes pezsgő
1 evőkanál erős paprika krém
3 dl víz
savanyúság
1. A csülköt megtisztítjuk, majd egy napig erősen sós vízbe áztatjuk.
2. Másnap anyagedénybe tesszük a negyedelt vöröshagymát, a cikkekre vágott burgonyát és a lecsöpögtetett csülköt, majd leöntjük a fűszeres lével.
3. Fedővel letakarva, forró kemencében 2,5 órát sütjük. A 2. óra elején levesszük a fedőt, hogy szép pirosra tudjon sülni.
4. Savanyúságokkal tálaljuk.