Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kemencés-babos oldalas

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Kemencés-babos oldalas

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
3 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén

Hozzávalók

1,5-2 kg oldalas
0,5 kg előző este beáztatott bab
2 darab kockákra vágott tv paprika 
4 darab kockákra vágott paradicsom
1 darab apróra vágott újhagyma
2 szál karikákra vágott sárgarépa
1 evőkanál só
1 mokkáskanál törött bors
1 teáskanál chili pehely
1,5 l víz

Fűszerek:

1 teáskanál kakukkfű
2 teáskanál zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt rozmaring
1 evőkanál só

Hozzávalók a tálaláshoz:

sajtos pogácsa

Elkészítés

1. Az oldalast jól bedörzsöljük a fűszerekkel, majd felgöngyöljük, és félretesszük.

2. A babot és a többi hozzávalót bográcsba tesszük, majd ráhelyezzük a fűszerezett oldalaskoronát.

3. Vizet öntönk rá, majd 2,5 órára fedővel együtt, közepesen meleg kemencébe tesszük. 2 óra elteltével még 30 percet sütjük fedő nélkül.

4. Amikor elkészült a húst, a bordacsontok mellett feldaraboljuk, majd sajtos pogácsával, forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!