A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
3 óra
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
1,5-2 kg oldalas
0,5 kg előző este beáztatott bab
2 darab kockákra vágott tv paprika
4 darab kockákra vágott paradicsom
1 darab apróra vágott újhagyma
2 szál karikákra vágott sárgarépa
1 evőkanál só
1 mokkáskanál törött bors
1 teáskanál chili pehely
1,5 l víz
1 teáskanál kakukkfű
2 teáskanál zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt rozmaring
1 evőkanál só
sajtos pogácsa
1. Az oldalast jól bedörzsöljük a fűszerekkel, majd felgöngyöljük, és félretesszük.
2. A babot és a többi hozzávalót bográcsba tesszük, majd ráhelyezzük a fűszerezett oldalaskoronát.
3. Vizet öntönk rá, majd 2,5 órára fedővel együtt, közepesen meleg kemencébe tesszük. 2 óra elteltével még 30 percet sütjük fedő nélkül.
4. Amikor elkészült a húst, a bordacsontok mellett feldaraboljuk, majd sajtos pogácsával, forrón tálaljuk.