Gyorsan és könnyen elkészíthetőek ezek a lepénykék, ráadásul nagyon finomak. Amikor a fiaim kicsik voltak, nagy kedvencük volt, gyakran készítettem nekik ebédre, uzsonnára, vacsorára, de volt olyan születésnapi bulijuk is, ahol ebből készítettem egy hatalmas tállal, és a lepények vitték a prímet.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
200 g csemege kukoricakonzerv
1 teáskanál élesztőpor
350 g liszt
1 egész tojás
100 ml langyos tej
1 mokkáskanál kristálycukor
1 mokkáskanál só
100 g reszelt trappista sajt
150 ml tejföl
1 fej zúzott fokhagyma
150 g aszalt paradicsom
250 g nagy szemű tengeri só
1. A langyos tejhez hozzáadunk 1 mokkáskanál kristálycukrot, 1 evőkanál lisztet és 1 teáskanál élesztőport.
2. Langyos helyen felfuttatjuk (körülbelül 4 perc).
3. Egy keverőtálban összekeverjük a kukoricakonzervet, a lisztet, a tojást, sót és a felfuttatott élesztőt.
4. Az egészet összekeverjük, majd lefedve 10 percig állni hagyjuk.
5. Olajba mártott kanállal lepénykéket szaggatunk, majd a forró serpenyőbe helyezzük.
6. Kevés olajban aranybarnára sütjük a lepénykék mindkét oldalát, tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal és paradicsomos fűszersóval.
1. Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk, majd turmixgépben a nagy szemű tengeri sóval összeturmixoljuk. Használhatjuk levesek, mártások és önálló ételek ízesítésére.