Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kukoricalepény reszelt sajttal, fokhagymás tejföllel

Kezdőlap > Receptek > Előétel > Kukoricalepény reszelt sajttal, fokhagymás tejföllel

2019. július 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Gyorsan és könnyen elkészíthetőek ezek a lepénykék, ráadásul nagyon finomak. Amikor a fiaim kicsik voltak, nagy kedvencük volt, gyakran készítettem nekik ebédre, uzsonnára, vacsorára, de volt olyan születésnapi bulijuk is, ahol ebből készítettem egy hatalmas tállal, és a lepények vitték a prímet.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.8 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

Hozzávalók a kukoricalepényhez:

200 g csemege kukoricakonzerv
1 teáskanál élesztőpor
350 g liszt
1 egész tojás
100 ml langyos tej
1 mokkáskanál kristálycukor
1 mokkáskanál só

Hozzávalók az öntethez:

100 g reszelt trappista sajt
150 ml tejföl
1 fej zúzott fokhagyma

Hozzávalók a fűszersóhoz:

150 g aszalt paradicsom
250 g nagy szemű tengeri só

Elkészítés

1. A langyos tejhez hozzáadunk 1 mokkáskanál kristálycukrot, 1 evőkanál lisztet és 1 teáskanál élesztőport.

2. Langyos helyen felfuttatjuk (körülbelül 4 perc).

3. Egy keverőtálban összekeverjük a kukoricakonzervet, a lisztet, a tojást, sót és a felfuttatott élesztőt.

4. Az egészet összekeverjük, majd lefedve 10 percig állni hagyjuk.

5. Olajba mártott kanállal lepénykéket szaggatunk, majd a forró serpenyőbe helyezzük.

6. Kevés olajban aranybarnára sütjük a lepénykék mindkét oldalát, tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal és paradicsomos fűszersóval.

A fűszersó készítése:

1. Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk, majd turmixgépben a nagy szemű tengeri sóval összeturmixoljuk. Használhatjuk levesek, mártások és önálló ételek ízesítésére.

Séftanácsok

A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával és a trappista sajttal. A lepényeket az öntetbe mártogatva fogyasztjuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!