Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Lázáros mézeskalács

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Lázáros mézeskalács

2019. december 12. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Gondolom Ti is úgy vagytok vele, hogy nem telhet el advent mézeskalács sütés nélkül. Nincs is annál hangulatosabb és meghittebb,  mint ahogy az egész család együtt gyúrja, szaggatja és végül díszíti a mézeskalácsokat.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.5 / 5. Értékelések: 8

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

350 gramm porcukor
50 gramm vaj vagy margarin
800 gramm liszt
4 darab tojás
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
5 evőkanál méz
2 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés

1. Az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk.

2. A tésztából egy bucit formázunk, és fóliába csomagolva néhány órára a hűtőbe tesszük.

3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagságúra, és kiszaggatjuk a kívánt formára.

4. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a mézeskalácsokat, és tojássárgájával megkenjük a tetejét.

5. 180 °C-ra előmelegített sütőben, 5 perc alatt készre sütjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!