Gondolom Ti is úgy vagytok vele, hogy nem telhet el advent mézeskalács sütés nélkül. Nincs is annál hangulatosabb és meghittebb, mint ahogy az egész család együtt gyúrja, szaggatja és végül díszíti a mézeskalácsokat.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
350 gramm porcukor
50 gramm vaj vagy margarin
800 gramm liszt
4 darab tojás
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
5 evőkanál méz
2 teáskanál szódabikarbóna
1. Az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk.
2. A tésztából egy bucit formázunk, és fóliába csomagolva néhány órára a hűtőbe tesszük.
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagságúra, és kiszaggatjuk a kívánt formára.
4. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a mézeskalácsokat, és tojássárgájával megkenjük a tetejét.
5. 180 °C-ra előmelegített sütőben, 5 perc alatt készre sütjük.