Be kell vallanom, hogy ezt a receptet a szükség szülte. A gyerekeknek étel kellett, nem volt előre kigondolva az aznapi vacsora a nagy rohanás miatt (ismerős?), így improvizálnom kellett a hűtőből. Mivel tészta mindig van otthon, már csak a hűtőben talált két szelet csirkemellet és a zöldségeket kellett összehangolnom. Mutatom is mi lett belőle!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4-6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
2 evőkanál finomliszt
700 ml tej
100 gramm mozzarella sajt lereszelve
1 evőkanál friss kakukkfű
400 gramm csavart tészta
1 teáskanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
200 gramm brokkoli rózsáira bontva
1 nagy répa felkarikázva
1 darab sárga kaliforniai paprika felkockázva
250 gramm csirkemell felkockázva
140 gramm koktélparadicsom
só, bors ízlés szerint
100 gramm mozzarella sajt lereszelve
250 gramm parmezán vagy grana padano sajt lereszelve
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
2. Az olívaolajat és a vajat egy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük.
3. Hozzáadjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg enyhén meg nem barnul.
4. Ekkor apránként hozzáadjuk a tejet, és tovább kevergetjük mindaddig, amíg be nem sűrűsödik a mártásunk.
5. Ekkor jöhet bele a reszelt sajt és a kakukkfű. Jól elkeverjük, és félretesszük.
6. A tésztát főzzük a csomagolásán jelzett időpontig.
7. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk és kevés olajon aranybarmára sütjük.
8. Egy tányérra félretesszük a húst, és ugyanebben a serpenyőben előkészítjük a zöldségeket.
9. Először a fokhagymát pirítjuk meg (körülbelül 1 perc).
10.
Hozzáadjuk a brokkolit, a répát és a kaliforniai paprikát, amit 4-5 percig sütünk.
11. Na, és akkor most jön az összeállítás. Először a tésztát keverjük össze a zöldségekkel, majd jöhetnek a csirkemell kockák és legvégül pedig a szósz.
12.
Egy előre kivajazott tűzálló sütőedénybe öntjük a tésztát, és megszórjuk a mozzarellával és a parmezánnal.
13. 180 °C-on 30 perc alatt készre sütjük.