A klasszikus lecsónál vagy a tojásos lecsónál már csak ezt a lecsót szeretem jobban. Ha nyár, akkor lecsó, egy héten többször is… ezt a verziót is rendszeresen készítem. Próbáljátok ki!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc
ADAG
10 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
25 dkg szárazkolbász
25 dkg virsli
15 dkg császárszalonna
0,5 kg lebbencs
1 dl víz
4 darab zsemle
1,2 kg paradicsom
2 kg lecsópaprika
2 darab paprika
4 gerezd fokhagyma
4 kisebb fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyemzöld
2 teáskanál fűszerpaprika
2 teáskanál só
1. A bográcsban először a tésztát készítjük el. A lebbencs tésztát sós, forró vízben kifőzzük, majd miután leszűrtük félrerakjuk, a főzővizet pedig kiöntjük, a bográcsot szárazra töröljük.
2. A császárszalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd a bográcsban elkezdjük kipirítani. Amikor már kezd megpirulni, adjuk hozzá a karikákra vágott szárazkolbászt és virslit. Pár perc után a szalonnával együtt vegyük ki a bográcsból, és rakjuk félre.
3. A visszamaradt zsiradékon futtassuk meg a finomra vágott vöröshagymát, szórjuk meg sóval és fűszerpaprikával, majd öntsük fel 1 dl vízzel.
4. Miután a víz elpárolgott, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kockákra vágott lecsópaprikát. Tovább pirítjuk.
5. Ezek után hozzáadjuk a forrázott, hámozott, cikkekre vágott paradicsomot és a karikákra vágott paprikát.
6. Pár percig forraljuk, majd a karikákra vágott, kipirított szalonnás kolbászkarikákat is hozzáadjuk.
7. Alaposan átkavarjuk, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
8. Az előzetesen elkészített lebbencs tésztát elkeverjük a frissen készített kolbászos lecsóval, összeforraljuk, majd forrón tálaljuk.