A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
100 g füstölt szalonna kockákra vágva
100 g vöröshagyma kockákra vágva
2 darab tv paprika kockákra vágva
100 g füstölt kolbász
1 kg tisztított krumpli cikkekre vágva
8 dl víz
3 dl paradicsomlé
1 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál só
1 teáskanál őrölt köménymag
friss kenyér
1. A kockákra vágott szalonnát kipirítjuk, majd kivesszük a zsírból, és félretesszük.
2. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát, a felkockázott tv paprikát és a karikákra vágott kolbászt.
3. 10 percig pirítjuk.
4. Ezután hozzáadjuk a kis cikkekre vágott krumplit, majd felöntjük vízzel, és a paradicsomlével.
5. 10 perc főzés után megszórjuk fűszerpaprikával, sóval és őrölt köménymaggal.
6. Visszatesszük a kipirított szalonnát, és ezután 20 percig fedő alatt főzzük.
7. Friss kenyérrel tálaljuk.