Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Lecsós paprikás krumpli

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Lecsós paprikás krumpli

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.5 / 5. Értékelések: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén

Hozzávalók

100 g füstölt szalonna kockákra vágva
100 g vöröshagyma kockákra vágva
2 darab tv paprika kockákra vágva
100 g füstölt kolbász
1 kg tisztított krumpli cikkekre vágva
8 dl víz
3 dl paradicsomlé
1 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál só
1 teáskanál őrölt köménymag

Hozzávalók a tálaláshoz:

friss kenyér

Elkészítés

1. A kockákra vágott szalonnát kipirítjuk, majd kivesszük a zsírból, és félretesszük.

2. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát, a felkockázott tv paprikát és a karikákra vágott kolbászt.

3. 10 percig pirítjuk.

4. Ezután hozzáadjuk a kis cikkekre vágott krumplit, majd felöntjük vízzel, és a paradicsomlével.

5. 10 perc főzés után megszórjuk fűszerpaprikával, sóval és őrölt köménymaggal.

6. Visszatesszük a kipirított szalonnát, és ezután 20 percig fedő alatt főzzük.

7. Friss kenyérrel tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!