A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
500 g marhabélszín vagy sertés szűz védőgázas csomagolásban
3 evőkanál étolaj
2 teáskanál tengeri só
1 mokkáskanál bors
1-1 evőkanál mustár
2 darab paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál chili pehely
50 g vöröshagyma
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 szál friss rozmaring
1. A marha bélszínt vagy a sertés szüzet lehártyázzuk, majd 250 g-os steakekre vágjuk.
2. Egy olajjal kikent serpenyőt felforrósítunk, majd mindenfajta ízesítés nélkül körbesütjük a steakek minden oldalát.
3. Ezután sózzuk, borsozzuk, megkenjük mindkét oldalát a mustár felével (1 evőkanál).
4. Húshőmérőtűt szúrunk a húsba, és 68°C-ig sütjük kis lángon, lefedett serpenyőben, vagy sütőbe tesszük, és ott sütjük tovább 150°C-on.
5. Ha nincs hőmérőnk, akkor elősütés után süssük sütőben 120°C-on 12 percig, mert így lesz akkor közepesen megsült a hús.
6. A sütést követően kivesszük a húst, és 5 percig vágódeszkán pihentetjük.
7. A visszamaradt pecsenyelében megsütjük a felezett paradicsomokat és a szeletelt fokhagymákat.
8. A végén hozzáadjunk a mustárt (1 evőkanál), a chili pelyhet, a vöröshagymát, a szerecsendiót és a rozmaringot.
9. Jól összekeverjük, majd a hús mellett tálaljuk.