Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Marhasteak sült paradicsommal, rozmaringgal és fokhagymával

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Marhasteak sült paradicsommal, rozmaringgal és fokhagymával

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Dióféle Mustár

Hozzávalók

500 g marhabélszín vagy sertés szűz védőgázas csomagolásban
3 evőkanál étolaj
2 teáskanál tengeri só
1 mokkáskanál bors
1-1 evőkanál mustár
2 darab paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál chili pehely
50 g vöröshagyma
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 szál friss rozmaring

Elkészítés

1. A marha bélszínt vagy a sertés szüzet lehártyázzuk, majd 250 g-os steakekre vágjuk.

2. Egy olajjal kikent serpenyőt felforrósítunk, majd mindenfajta ízesítés nélkül körbesütjük a steakek minden oldalát.

3. Ezután sózzuk, borsozzuk, megkenjük mindkét oldalát a mustár felével (1 evőkanál).

4. Húshőmérőtűt szúrunk a húsba, és 68°C-ig sütjük kis lángon, lefedett serpenyőben, vagy sütőbe tesszük, és ott sütjük tovább 150°C-on.

5. Ha nincs hőmérőnk, akkor elősütés után süssük sütőben 120°C-on 12 percig, mert így lesz akkor közepesen megsült a hús.

6. A sütést követően kivesszük a húst, és 5 percig vágódeszkán pihentetjük.

7. A visszamaradt pecsenyelében megsütjük a felezett paradicsomokat és a szeletelt fokhagymákat.

8. A végén hozzáadjunk a mustárt (1 evőkanál), a chili pelyhet, a vöröshagymát, a szerecsendiót és a rozmaringot.

9. Jól összekeverjük, majd a hús mellett tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!