A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
400 g kockázott sertéslapocka
2 evőkanál mustár
100 g barna csiperke
1 teáskanál só
80 g finomra vágott vöröshagyma
1 teáskanál steak fűszerkeverék
2 dl rozé bor
1,5 dl tejszín
1 evőkanál cukor
1 mokkáskanál törött bors
150 g darált marhahús
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
1 evőkanál olívaolaj
készítése: az összes alapanyagot jól összedolgozzuk
baracklekvár ízlés szerint
1. A kockákra vágott sertéslapockát forró serpenyőben, minden nélkül 15 percig pirítjuk.
2. Ezután hozzáadjuk a mustárt és a cikkekre vágott gombafejeket.
3. Sózzuk, és tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a steak fűszerkeveréket és a bort.
4. Fedő alatt 20 percig pároljuk.
5. Ezután hozzáadjuk a marhahús gombócokat is.
6. Fedő nélkül még 20 percig pároljuk.
7. Miután a gombócok is megpuhultak, hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot és a törött borsot is.
8. Forrón, baracklekvárral tálaljuk.