Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Mustáros-gombás sertésragu fűszeres húsgombócokkal

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Mustáros-gombás sertésragu fűszeres húsgombócokkal

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Mustár Tej

Hozzávalók

400 g kockázott sertéslapocka
2 evőkanál mustár
100 g barna csiperke
1 teáskanál só
80 g finomra vágott vöröshagyma
1 teáskanál steak fűszerkeverék
2 dl rozé bor
1,5 dl tejszín
1 evőkanál cukor
1 mokkáskanál törött bors

Hozzávalók a marhahús gombócokhoz:

150 g darált marhahús
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
1 evőkanál olívaolaj
készítése: az összes alapanyagot jól összedolgozzuk

Hozzávalók a tálaláshoz:

baracklekvár ízlés szerint

Elkészítés

1. A kockákra vágott sertéslapockát forró serpenyőben, minden nélkül 15 percig pirítjuk.

2. Ezután hozzáadjuk a mustárt és a cikkekre vágott gombafejeket.

3. Sózzuk, és tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a steak fűszerkeveréket és a bort.

4. Fedő alatt 20 percig pároljuk.

5. Ezután hozzáadjuk a marhahús gombócokat is.

6. Fedő nélkül még 20 percig pároljuk.

7. Miután a gombócok is megpuhultak, hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot és a törött borsot is.

8. Forrón, baracklekvárral tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!