Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Mustban párolt csirkés húsgolyók petrezselymes krumplival

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Mustban párolt csirkés húsgolyók petrezselymes krumplival

2019. július 18. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A hagyományos húsgolyót kicsit tovább gondoltam, és csak pár apróság hozzáadásával egy nagyon ízletes, különleges fogás született, amit tökéletes kísér a petrezselymes burgonya. Mondjuk mit nem?


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Glutén Tojás

Mentes

Tejmentes

Hozzávalók

40 dkg darált csirkehús (lehetőleg combból)
4 nagyobb darab tisztított főtt burgonya
1,5 dl must
5 evőkanál szőlőmagolaj
1 egész tojás
2 evőkanál liszt
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 szál apróra vágott rozmaring
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Hozzávalók a tálaláshoz:

lekvár vagy mustár

Elkészítés

1. A megtisztított krumplit sós vízben megfőzzük, a darált csirkehúst pedig összekeverjük sóval, borssal, az apróra vágott petrezselyemmel és az őrölt fahéjjal.

2. Hozzáadjuk az egész tojást és a lisztet, majd jól összedolgozzuk.

3. Vizes kézzel dió nagyságú húsgolyókat formálunk belőle, majd megpirítjuk a felhevített szőlőmagolajon.

4. Ne fakanállal kevergessük, hanem a serpenyő nyelénél fogva rázogassuk, ezzel a technikával forgassuk a golyókat.

5. Mikor a golyók már egyenletesen pirosak (körülbelül 10 perc), ráöntjük a mustot, és addig pároljuk benne a húsgolyókat, amíg a must besűrűsödik.

6. Ezután hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott főtt burgonyát, megszórjuk rozmaringgal és petrezselyemmel, majd összepirítjuk.

7. Lekvárral vagy mustárral kínáljuk, forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra