Sajttorta ünnepi köntösben. Látványos, finom, ráadásul gyorsan és könnyedén elkészíthető. A siker garantált!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc
ADAG
6-8
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
120 gramm keksz
50 gramm kristálycukor
65 gramm olvasztott vaj
500 gramm mascarpone krémsajt
500 gramm félzsíros tehéntúró
2,5 deciliter tejföl
2 púpozott evőkanál liszt
150 gramm kristálycukor
4 darab tojás
1 narancs leve
1 mokkáskanál fahéj
2 darab narancs héja
1 narancs felkarikázva
2x150 gramm kristálycukor
1. Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra, hőlégkeveréses programon.
2. Vajazzunk ki egy 28 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát.
3. A kekszet törjük apróra, és keverjük össze az olvasztott vajjal és a cukorral. Ez lesz a tortánk alapja.
4. Terítsük szét egyenletesen a tortaformában, és süssük 8-10 percig. Miután megsült tegyük félre, és hagyjuk kihűlni.
5. A töltelékhez keverjük össze a mascarpone krémsajtot, a túrót és a tejfölt. Keverjük hozzá a cukrot és a lisztet is, valamint mehetnek bele a tojások egyesével, a narancslé és végül a fahéj.
6. Alaposan keverjük el, majd öntsük a időközben kihűlt torta alapra.
7.
170 °C-on 50-60 perc alatt készre sütjük.
8. Hagyjuk a tortát szobahőmérsékleten kihűlni, majd pár órára tegyük a hűtőbe.
1.
Nagyon alaposan tisztítsuk meg a narancs héját, majd helyezzük forró vízbe, hogy az esetleges viaszos réteget eltávolítsuk.
2.
Éles késsel 1-2 mm vastag szeleteket vágunk belőle.
3. 1 dl vízben keverjünk el 150 gramm kristálycukrot, adjuk hozzá a narancs héját, és kis lángon kezdjük el főzni. A főzés idő körülbelül 30 perc.
4. Az elkészült narancshéjakat zsírpapíron szétterítve hagyjuk kihűlni.
1. Itt ugyanúgy járunk el, mint a narancshéjnál, annyi különbséggel, hogy a narancsot ez esetben nem pucoljuk meg. (Az alapos tisztítás itt is nagyon fontos!)
2. Fél centiméter vastag szeleteket vágunk, és 2 dl víz és 150 gramm kristálycukor társaságában 1 órán át főzzük kis lángon.
3. Miután kész rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.