Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Narancsos-fahéjas sajttorta

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Narancsos-fahéjas sajttorta

2019. december 09. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Sajttorta ünnepi köntösben. Látványos, finom, ráadásul gyorsan és könnyedén elkészíthető. A siker garantált!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc

ADAG

ADAG
6-8

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

Hozzávalók a kekszes alaphoz:

120 gramm keksz
50 gramm kristálycukor
65 gramm olvasztott vaj

Hozzávalók a krémhez:

500 gramm mascarpone krémsajt
500 gramm félzsíros tehéntúró
2,5 deciliter tejföl
2 púpozott evőkanál liszt
150 gramm kristálycukor
4 darab tojás
1 narancs leve
1 mokkáskanál fahéj

Hozzávalók a díszítéshez:

2 darab narancs héja
1 narancs felkarikázva
2x150 gramm kristálycukor

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra, hőlégkeveréses programon.

2. Vajazzunk ki egy 28 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát.

3. A kekszet törjük apróra, és keverjük össze az olvasztott vajjal és a cukorral. Ez lesz a tortánk alapja.

4. Terítsük szét egyenletesen a tortaformában, és süssük 8-10 percig. Miután megsült tegyük félre, és hagyjuk kihűlni.

5. A töltelékhez keverjük össze a mascarpone krémsajtot, a túrót és a tejfölt. Keverjük hozzá a cukrot és a lisztet is, valamint mehetnek bele a tojások egyesével, a narancslé és végül a fahéj.

6. Alaposan keverjük el, majd öntsük a időközben kihűlt torta alapra.

7. 170 °C-on 50-60 perc alatt készre sütjük.

8. Hagyjuk a tortát szobahőmérsékleten kihűlni, majd pár órára tegyük a hűtőbe.

A narancs héj kandírozása:

1. Nagyon alaposan tisztítsuk meg a narancs héját, majd helyezzük forró vízbe, hogy az esetleges viaszos réteget eltávolítsuk.

2. Éles késsel 1-2 mm vastag szeleteket vágunk belőle.

3. 1 dl vízben keverjünk el 150 gramm kristálycukrot, adjuk hozzá a narancs héját, és kis lángon kezdjük el főzni. A főzés idő körülbelül 30 perc.

4. Az elkészült narancshéjakat zsírpapíron szétterítve hagyjuk kihűlni.

A narancs szeletek kandírozása:

1. Itt ugyanúgy járunk el, mint a narancshéjnál, annyi különbséggel, hogy a narancsot ez esetben nem pucoljuk meg. (Az alapos tisztítás itt is nagyon fontos!)

2. Fél centiméter vastag szeleteket vágunk, és 2 dl víz és 150 gramm kristálycukor társaságában 1 órán át főzzük kis lángon.

3. Miután kész rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!