Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Pezsgős-mézes császárhús

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Pezsgős-mézes császárhús

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
2 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Mustár

Hozzávalók

800 g bőrös császárhús
1 kg sárga-belű újburgonya

Hozzávalók a páchoz:

100 g újhagyma apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál egész kömény
1 citrom leve
50 g tisztított, szeletelt gyömbér
0,5 dl étolaj
2 dl édes pezsgő
2 evőkanál méz
1 evőkanál mustár 
1 evőkanál chili pehely

Elkészítés

1. A császárhúst bőrrel együtt hosszú, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

2. Egy edényben alaposan összekeverjük a pác hozzávalóit, majd minden hússzeletet alaposan bedörzsölünk vele.

3. Sütőtepsibe tesszük úgy, hogy a hússzeletek ne fedjék egymást, majd köré szórjuk a cikkekre vágott héjas újburgonyát, és ráöntjük a maradék páclevet.

4. Letakarva, nem túl forró sütőben 1,5 órát sütjük, majd fedő nélkül addig, amíg szép piros lesz.

5. Forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!