Nem száraz még másnap sem! A hideg rakott burgonyát kör alakú kiszúróval is kiszúrhatjuk, megformázhatjuk, és így felmelegítve, ötletes formában tálalhatjuk, a gyerekek imádni fogják.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 10 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
70 dkg burgonya
15 dkg kolbász
5 darab főtt tojás
3 darab tojássárgája
50 dkg mascarponekrém
3 dl tejföl
3 darab paradicsom
1 csokor petrezselyem
10-20 dkg reszelt sajt
2 evőkanál olaj a tál kikenéséhez
1 teáskanál só
1. A burgonyát a héjában enyhén sós vízben megfőzzük, majd melegen meghámozzuk, kihűtjük, majd felkarikázzuk. A krumplit mindig hidegen karikázzuk fel, különben szétesik!
2. Felszeleteljük a kolbászt, a főtt tojást.
3. Keverő tálba a mascarponét összekeverjük a tejföllel, a tojássárgájával és az apróra vágott petrezselyemmel.
4. Kiolajozunk egy jénai tálat, kibéleljük a felkarikázott burgonyával, erre tesszük a mascarponés krém harmadát, majd ráhelyezzük a kolbász- és a tojásréteget is,
5. Ezután jöhet egy újabb adag mascarponés krém, majd burgonya-, kolbász-, és tojásréteg.
6. Erre kerülnek a vékonyra vágott paradicsomszeletek.
7. Az egészet beborítjuk a maradék mascarponés krémmel, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 °C-os sütőben szép pirosra sütjük.