Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Rakott burgonya mascarponekrémmel

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Rakott burgonya mascarponekrémmel

2020. május 31. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Nem száraz még másnap sem! A hideg rakott burgonyát kör alakú kiszúróval is kiszúrhatjuk, megformázhatjuk, és így felmelegítve, ötletes formában tálalhatjuk, a gyerekek imádni fogják.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 10 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés / 5. Értékelések:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Tej

Hozzávalók

70 dkg burgonya
15 dkg kolbász
5 darab főtt tojás
3 darab tojássárgája
50 dkg mascarponekrém
3 dl tejföl
3 darab paradicsom
1 csokor petrezselyem
10-20 dkg reszelt sajt
2 evőkanál olaj a tál kikenéséhez
1 teáskanál só

Elkészítés

1. A burgonyát a héjában enyhén sós vízben megfőzzük, majd melegen meghámozzuk, kihűtjük, majd felkarikázzuk. A krumplit mindig hidegen karikázzuk fel, különben szétesik!

2. Felszeleteljük a kolbászt, a főtt tojást.

3. Keverő tálba a mascarponét összekeverjük a tejföllel, a tojássárgájával és az apróra vágott petrezselyemmel.

4. Kiolajozunk egy jénai tálat, kibéleljük a felkarikázott burgonyával, erre tesszük a mascarponés krém harmadát, majd ráhelyezzük a kolbász- és a tojásréteget is,

5. Ezután jöhet egy újabb adag mascarponés krém, majd burgonya-, kolbász-, és tojásréteg.

6. Erre kerülnek a vékonyra vágott paradicsomszeletek.

7. Az egészet beborítjuk a maradék mascarponés krémmel, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 °C-os sütőben szép pirosra sütjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra