A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
500 g szeletelt tarja
5 evőkanál napraforgóolaj
1 evőkanál mustár
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál méz
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
1 darab kígyóuborka
2 dl krémes natúr joghurt
2 nagyobb levél zeller zöld apróra vágva (vagy menta vagy citromfű)
5 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
fél citrom leve
1. A tarjaszeleteket forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldaláról pirosra sütjük.
2. A szeletek fordításánál hozzáadjuk a mustárt, a sót, a törött borsot, a zúzott fokhagymát, a mézet, és ezekkel a hozzávalókkal tovább pirítjuk.
3. A tarja teljes sütési ideje körülbelül 15 perc.
4. A „tzatzikihez" az uborkát lereszeljük, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd jól lehűtve a hús mellé köretként kínáljuk.