Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Révfülöpi serpenyős-mustáros tarja „tzatzikivel”

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Révfülöpi serpenyős-mustáros tarja „tzatzikivel”

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Mustár Zeller Tej

Hozzávalók

500 g szeletelt tarja
5 evőkanál napraforgóolaj
1 evőkanál mustár
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál méz
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors

Hozzávalók a “tzatzikihez”:

1 darab kígyóuborka
2 dl krémes natúr joghurt
2 nagyobb levél zeller zöld apróra vágva (vagy menta vagy citromfű)
5 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
fél citrom leve

Elkészítés

1. A tarjaszeleteket forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldaláról pirosra sütjük.

2. A szeletek fordításánál hozzáadjuk a mustárt, a sót, a törött borsot, a zúzott fokhagymát, a mézet, és ezekkel a hozzávalókkal tovább pirítjuk.

3. A tarja teljes sütési ideje körülbelül 15 perc.

4. A „tzatzikihez" az uborkát lereszeljük, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd jól lehűtve a hús mellé köretként kínáljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!