Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Ropogós balatoni keszeg kovászos uborkával

Ez az étel akkor a legfinomabb, ha saját magunk fogjuk a keszeget. Mivel vizeink tele vannak ezzel a halfajtával  nagy esély van rá, hogy a horgunkra akad.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Hal

Mentes

Tojásmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

2 darab balatoni keszeg
100 g kukoricaliszt
300 ml étolaj a sütéshez
1 evőkanál só
1 üveg kovászos uborka
2 korsó hideg sör

Elkészítés

1. A halakat kibelezzük, sűrűn beirdaljuk, sóval mindkét oldalukat alaposan bedörzsöljük, majd 15 percig állni hagyjuk.

2. Ezután kukoricalisztbe forgatjuk, és bő olajban ropogósra sütjük.

3. A megsült keszegeket kovászos uborkával és hideg sörrel kínáljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra