ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
2 csomag gesztenyemassza
25 dkg háztartási keksz
13 dkg vaj
1 narancs leve
5 cl rum
3 tojásfehérje
6 dkg kristálycukor
1.
A háztartási kekszet ledaráljuk, majd az olvasztott vajjal egy műanyag keverőtálban összekeverjük. Az így kapott masszát egy magas peremű tortaforma aljára nyomkodjuk, majd kis időre hűtőbe tesszük.
2. Közben a kész gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk, vagy reszelő nagy lyukú lyukán lereszeljük, hozzáadjuk a rumot, hozzáfacsarjuk a narancs levét és a megkeményedett torta alapunkra helyezzük, amelyen egyenletesen elsimítjuk.
3. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a gesztenyeréteg tetejére simítjuk. A sütő grillező funkcióján addig sütjük, amíg halvány színű lesz – körülbelül 1-2 perc, vigyázzunk, mert könnyen elég.
4. A gesztenyetortát cikkekre vágva tálaljuk.