Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Rumos gesztenyetorta

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Rumos gesztenyetorta

2019. július 22. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Édesség és még rumos is. Tökéletes! Ne félj, azért berúgni nem fogsz tőle. Ha csak felnőtteknek készíted, készítsd igazi rummal, ha gyerek is van a csapatban, akkor menjen a rum aroma. Az ízén nem fogod érezni a különbséget. A gesztenyemassza fénye már megkopóban van, de ezzel a recepttel felidézhetjük azt az ízvilágot, amit jómagam is nagyon szeretek, és a gyerekkoromat idézi. Egy kicsit elegánsabb, mint a gesztenyepüré tejszínhabbal.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

Hozzávalók a gesztenyetortához:

2 csomag gesztenyemassza
25 dkg háztartási keksz
13 dkg vaj
1 narancs leve
5 cl rum

Hozzávalók a habtetőhöz:

3 tojásfehérje
6 dkg kristálycukor

Elkészítés

1. A háztartási kekszet ledaráljuk, majd az olvasztott vajjal egy műanyag keverőtálban összekeverjük. Az így kapott masszát egy magas peremű tortaforma aljára nyomkodjuk, majd kis időre hűtőbe tesszük.

2. Közben a kész gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk, vagy reszelő nagy lyukú lyukán lereszeljük, hozzáadjuk a rumot, hozzáfacsarjuk a narancs levét és a megkeményedett torta alapunkra helyezzük, amelyen egyenletesen elsimítjuk.

3. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a gesztenyeréteg tetejére simítjuk. A sütő grillező funkcióján addig sütjük, amíg halvány színű lesz – körülbelül 1-2 perc, vigyázzunk, mert könnyen elég.

4. A gesztenyetortát cikkekre vágva tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra