Egy újabb íz a gyerekkoromból. Sokan utálták a menzán, de én valamiért mindig is imádtam. Manapság azonban ritkán készítem, pedig érdemes lenne sűrűbben fogyasztani, mert rengeteg értékes tápanyag található a sárgaborsóba.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
60 dkg sárgaborsó
1 dl étolaj
1 kiskanál liszt
1 kiskanál fűszerpaprika
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 darab babérlevél
1 teáskanál só
1.
A sárgaborsót 1 napra beáztatjuk: többször átmossuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje.
2. Másnap a sárgaborsót, a babérlevelekkel együtt kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni.
3. A habot leszedjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a sót, majd puhára főzzük.
4. Az olajjal, a liszttel és a fűszerpaprikával rántást készítünk, belereszeljük a vöröshagymát, majd az egészet elkeverjük a puhára főtt sárgaborsóval.
5. Felforraljuk, kivesszük a babérlevelet, és forrón, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.