Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Sárgaborsófőzelék

Egy újabb íz a gyerekkoromból. Sokan utálták a menzán, de én valamiért mindig is imádtam. Manapság azonban ritkán készítem, pedig érdemes lenne sűrűbben fogyasztani, mert rengeteg értékes tápanyag található a sárgaborsóba.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

60 dkg sárgaborsó
1 dl étolaj
1 kiskanál liszt
1 kiskanál fűszerpaprika
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 darab babérlevél
1 teáskanál só

Elkészítés

1. A sárgaborsót 1 napra beáztatjuk: többször átmossuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje.

2. Másnap a sárgaborsót, a babérlevelekkel együtt kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni.

3. A habot leszedjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a sót, majd puhára főzzük.

4. Az olajjal, a liszttel és a fűszerpaprikával rántást készítünk, belereszeljük a vöröshagymát, majd az egészet elkeverjük a puhára főtt sárgaborsóval.

5. Felforraljuk, kivesszük a babérlevelet, és forrón, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!