A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
2 darab camembert sajt
2 evőkanál pirított dió
2 evőkanál pirított mogyoró
2 szeletelt bacon
2 evőkanál olívaolaj
2 darab tojás
1 darab narancs kockákra vágva
1 darab alma kockákra vágva
2 evőkanál pirított dió, mogyoró
2 evőkanál áfonya lekvár
1. A sajtot keresztben félbevágjuk, majd egyik felét pirított dióval, a másik felét pirított mogyoróval szórjuk meg.
2. Tetejére pirított bacont teszünk, majd a két felet összefordítjuk.
3. Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, majd a megtöltött sajt mindkét oldalát pirosra sütjük.
4. Tálalásnál alulra kisült burgonyás lepényt, felülre tükörtojást teszünk.
5. Kockákra vágott naranccsal, almával, dióval, áfonyalekvárral kevert szószt adhatunk még mellé.