Kaszás Géza barátommal jó pár éve készítettük el ezt a desszertet egy forgatás alkalmával. Kemencében próbáltuk elkészíteni… bevallom, elsőre nem sikerült. Kemencében nem ajánlom az elkészítését, de a sütőben biztosan el tudod majd készíteni.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
48 dkg parfé-jégkrém rúd egészben (1 doboz)
6 szelet kalács vagy kenyér
4 tojás fehérje
3 evőkanál kristálycukor
1 késhegynyi só
1. Maradék száraz kalácsot vagy kenyeret kisujjnyi vastagságúra szeletelünk, majd nagyobb szünetekkel egymás mellé helyezzük.
2. A tojásfehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük.
3. A fagylalt rudat kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd szeletenként az előkészített kalácsszeletekre tesszük – erre azért van szükség, hogy kenyér/kalácsszelet alulról „hőszigetelje” a fagylaltot.
4. Ezt követően bevonjuk a habzsákba vagy műanyag zacskóba töltött, felvert tojásfehérje habbal: először oldalait, majd pedig a tetejét érdemes bevonni, hogy sehol ne maradjon hézag vagy lyuk – a fagylalt oldalain és tetején a tojásfehérje hab a „szigetelőanyag”.
5. Előmelegített sütőben, 180 °C-on addig sütjük, amíg a tojásfehérje hab teteje és szélei szép pirosak lesznek, körülbelül 2-4 perc, alsó sütőrácson.