Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Sült fagylalt

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Sült fagylalt

2019. július 24. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Kaszás Géza barátommal jó pár éve készítettük el ezt a desszertet egy forgatás alkalmával. Kemencében próbáltuk elkészíteni… bevallom, elsőre nem sikerült. Kemencében nem ajánlom az elkészítését, de a sütőben biztosan el tudod majd készíteni.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.9 / 5. Értékelések: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

48 dkg parfé-jégkrém rúd egészben (1 doboz)
6 szelet kalács vagy kenyér
4 tojás fehérje
3 evőkanál kristálycukor
1 késhegynyi só

Elkészítés

1. Maradék száraz kalácsot vagy kenyeret kisujjnyi vastagságúra szeletelünk, majd nagyobb szünetekkel egymás mellé helyezzük.

2. A tojásfehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük.

3. A fagylalt rudat kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd szeletenként az előkészített kalácsszeletekre tesszük – erre azért van szükség, hogy kenyér/kalácsszelet alulról „hőszigetelje” a fagylaltot.

4. Ezt követően bevonjuk a habzsákba vagy műanyag zacskóba töltött, felvert tojásfehérje habbal: először oldalait, majd pedig a tetejét érdemes bevonni, hogy sehol ne maradjon hézag vagy lyuk – a fagylalt oldalain és tetején a tojásfehérje hab a „szigetelőanyag”.

5. Előmelegített sütőben, 180 °C-on addig sütjük, amíg a tojásfehérje hab teteje és szélei szép pirosak lesznek, körülbelül 2-4 perc, alsó sütőrácson.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!