Ezt az isteni finom szaftos, ragacsos, de mégis roppant egyszerű torta receptet kár lenne titokban tartani. Nem is fogom! Íme:
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 15 perc
ADAG
6-8 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
300 gramm liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 mokkáskanál szerecsendió lereszelve
400 gramm sütőtök megsütve
300 gramm barna cukor
200 mililiter napraforgó olaj
3 darab tojás
1 kiskanál vaníliás cukor
300 gramm mascarpone
1 darab tojás
50 gramm porcukor
1 teáskanál vaníliás cukor
250 gramm mascarpone
fahéj a szóráshoz
1. Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra.
2. Egy 26 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformát vajazzunk ki.
3. A lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat, a gyömbért és a szerecsendiót keverjük össze egy nagy tálban, majd tegyük félre.
4. A sült tököt nyomkodjuk szét villával, és keverjük el a barna cukorral, az olajjal, a tojásokkal és a vaníliás cukorral.
5. Keverjük össze a tökös és a lisztes keveréket. Egy sűrű masszát kell kapnunk.
6. A krémsajtos töltelékhez minden maradék hozzávalót keverjünk ki habosra.
7. Az előre kivajazott torta formába öntsük bele a tészta felét, majd oszlassuk el rajta a krémsajtot, és fedjük le a maradék masszával.
8. Körülbelül 1 óra hosszán át süssük, de természetesen mielőtt kivennénk a sütőből végezzünk tűpróbát.
9. Az elkészült tortát hagyjuk 1 órát hűlni.
10. Amikor már langyos egy spatula segítségével kenjük be a tésztát a krémsajttal - amit előtte villával egy kicsit habosítsunk - és szórjuk meg egy kis fahéjjal.