Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Szerecsendiós sütőtök torta

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Szerecsendiós sütőtök torta

2019. december 10. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ezt az isteni finom szaftos, ragacsos, de mégis roppant egyszerű torta receptet kár lenne titokban tartani. Nem is fogom! Íme:


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 15 perc

ADAG

ADAG
6-8 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Dióféle Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

300 gramm liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 mokkáskanál szerecsendió lereszelve
400 gramm sütőtök megsütve
300 gramm barna cukor
200 mililiter napraforgó olaj
3 darab tojás
1 kiskanál vaníliás cukor

Hozzávalók a krémsajtos töltelékhez:

300 gramm mascarpone
1 darab tojás
50 gramm porcukor
1 teáskanál vaníliás cukor

Hozzávalók a torta borításához:

250 gramm mascarpone
fahéj a szóráshoz

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra.

2. Egy 26 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformát vajazzunk ki.

3. A lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat, a gyömbért és a szerecsendiót keverjük össze egy nagy tálban, majd tegyük félre.

4. A sült tököt nyomkodjuk szét villával, és keverjük el a barna cukorral, az olajjal, a tojásokkal és a vaníliás cukorral.

5. Keverjük össze a tökös és a lisztes keveréket. Egy sűrű masszát kell kapnunk.

6. A krémsajtos töltelékhez minden maradék hozzávalót keverjünk ki habosra.

7. Az előre kivajazott torta formába öntsük bele a tészta felét, majd oszlassuk el rajta a krémsajtot, és fedjük le a maradék masszával.

8. Körülbelül 1 óra hosszán át süssük, de természetesen mielőtt kivennénk a sütőből végezzünk tűpróbát.

9. Az elkészült tortát hagyjuk 1 órát hűlni.

10. Amikor már langyos egy spatula segítségével kenjük be a tésztát a krémsajttal - amit előtte villával egy kicsit habosítsunk - és szórjuk meg egy kis fahéjjal.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!