Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Szilvás clafoutis – Tejes pite

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Szilvás clafoutis – Tejes pite

2019. július 11. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A clafoutis vagy más néven tejes pite, mint ahogy azt a neve is mutatja, egy francia eredetű desszert. Franciaországban tanultam ezt a receptet, még kezdő szakács koromban, de azóta is készítem rendszeresen. Nagyon gyorsan és könnyen összeállítható, nem igényel sok hozzávalót sem. Nagyon szeretem a hagyományos pitéket is (például a meggyes pitét), de izgalmas dolog szinte teljesen ugyanazokból a hozzávalókból, egy teljesen új dolgot létrehozni.  Természetesen a szilva bármilyen gyümölccsel cserélhető. Leginkább a sárgabarackot vagy a meggyet ajánlom, de ez is ízlés és fantázia függő.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.5 / 5. Értékelések: 15

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

8-10 darab közepes méretű szilva
2 dl főzőtejszín
2 csomag vaníliás cukor
4 darab tojás
4 evőkanál kristálycukor
5 púpozott evőkanál liszt
1 dl tej
fahéjas porcukor a szóráshoz

Elkészítés

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

2. Megmossuk, kimagozzuk és félbe vagy akár negyedbe vágjuk a szilvákat.

3. A tejszínt megmelegítjük, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot.

4. A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, lisztet, a tejet és a vaníliás cukros tejszínt.

5. Az így kapott híg tésztát tűzálló tálba öntjük, majd belehelyezzük a szilva darabokat.

6. A forró sütőben, alsó-felső sütési funkción, 180 °C-on 30-35 perc alatt készre sütjük.

7. Melegen, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!