Frissen préselt mustból készítve a legfinomabb. Ha ez nincs otthon, tökéletesen megteszi a szőlőlé is.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
60 dkg nagy szemű szőlő leszemezve
6 dl 100%-os szőlőlé vagy must
5 evőkanál szőlőmagolaj
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
1 evőkanál barna cukor
néhány darab mentalevél
1 darab fahéjrúd
1 csipet só
1. A szőlőmagolajon karamellizáljuk a barna cukrot, rádobjuk a fahéjat, a lisztet, és rövid ideig pirítjuk, amíg a liszt megbarnul.
2. Ezután felöntjük a szőlőlével vagy musttal, és kiforraljuk.
3. Hozzáadjuk a tejszínt és a sót.
4.
A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk, majd a felét a leveshez adjuk, és összeturmixoljuk.
5. Alaposan lehűtjük, tálaláskor pedig a hideg levesbe tesszük a megmaradt, magozott szőlőszemeket, és megszórjuk a tetejét apróra vágott mentalevéllel.