Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Szőlőkrémleves

Kezdőlap > Receptek > Leves > Szőlőkrémleves

2019. július 31. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Frissen préselt mustból készítve a legfinomabb. Ha ez nincs otthon, tökéletesen megteszi a szőlőlé is.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes

Hozzávalók

60 dkg nagy szemű szőlő leszemezve
6 dl 100%-os szőlőlé vagy must
5 evőkanál szőlőmagolaj
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
1 evőkanál barna cukor
néhány darab mentalevél
1 darab fahéjrúd
1 csipet só

Elkészítés

1. A szőlőmagolajon karamellizáljuk a barna cukrot, rádobjuk a fahéjat, a lisztet, és rövid ideig pirítjuk, amíg a liszt megbarnul.

2. Ezután felöntjük a szőlőlével vagy musttal, és kiforraljuk.

3. Hozzáadjuk a tejszínt és a sót.

4. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk, majd a felét a leveshez adjuk, és összeturmixoljuk.

5. Alaposan lehűtjük, tálaláskor pedig a hideg levesbe tesszük a megmaradt, magozott szőlőszemeket, és megszórjuk a tetejét apróra vágott mentalevéllel.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!