A gnocchival tulajdonképpen az a helyzet, hogy bármilyen szósszal készíted, bomba jó lesz. Pláne, ha házilag készíted el otthon a gnocchit is. De természetesen akkor sem történik semmi, ha a boltban már készen vásárolod meg. A lényeg, hogy kísérletezz bátran a szószokkal, hibázni nem tudsz. Jó étvágyat!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
4 darab egész, kicsontozott csirkecomb húsa kockákra vágva (lehet csirkemell is)
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
1 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
500 gramm gnocchi
2,5 deciliter tejszín
csipet só
bors
1.
A gnocchi elkészítését sokan bonyolultnak és macerásnak tartják, pedig nem is az. Íme, a házi készítésű gnocchi alapreceptje:
Gnocchi alaprecept
2. A felkockázott húsokat egy tálba tesszük.
3. Meglocsoljuk az olívaolajjal, a szójaszósszal és a mézzel.
4.
Hozzáadjuk a fokhagymát is, és mindent jól összekeverünk.
5.
30-60 percre a hűtőbe tesszük.
6.
Miután már jól átjárták az ízek a húsunkat, felhevített serpenyőbe öntjük, és elkezdjük a sütését. Külön zsiradékot nem teszünk alá, elég a pác, amiben ücsörgött.
7.
A kockák vastagságától függően, körülbelül 5-6 perc sütés után hozzáadjuk a húsokhoz a gnocchit, majd felöntjük a tejszínnel és jól elkeverjük. Ha túl kevésnek találjuk a tejszínt még egy kis vízzel felönthetjük. Sózzuk, borsozzuk.
8. További 3-4 percen keresztül főzzük, addig amíg a szósz egy kicsit be nem sűrűsödik, illetve a gnocchi meg nem puhul.
9. Tálaláskor frissen őrölt borsot szórunk rá.