Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Tejszínes gnocchi szójaszószban pácolt csirkével

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Tejszínes gnocchi szójaszószban pácolt csirkével

2019. július 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A gnocchival tulajdonképpen az a helyzet, hogy bármilyen szósszal készíted, bomba jó lesz. Pláne, ha házilag készíted el otthon a gnocchit is. De természetesen akkor sem történik semmi, ha a boltban már készen vásárolod meg. A lényeg, hogy kísérletezz bátran a szószokkal, hibázni nem tudsz. Jó étvágyat!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Hozzávalók

4 darab egész, kicsontozott csirkecomb húsa kockákra vágva (lehet csirkemell is)
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
1 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
500 gramm gnocchi
2,5 deciliter tejszín
csipet só
bors

Elkészítés

1. A gnocchi elkészítését sokan bonyolultnak és macerásnak tartják, pedig nem is az. Íme, a házi készítésű gnocchi alapreceptje:
Gnocchi alaprecept

2. A felkockázott húsokat egy tálba tesszük.

3. Meglocsoljuk az olívaolajjal, a szójaszósszal és a mézzel.

4. Hozzáadjuk a fokhagymát is, és mindent jól összekeverünk.

5. 30-60 percre a hűtőbe tesszük.

6. Miután már jól átjárták az ízek a húsunkat, felhevített serpenyőbe öntjük, és elkezdjük a sütését. Külön zsiradékot nem teszünk alá, elég a pác, amiben ücsörgött.

7. A kockák vastagságától függően, körülbelül 5-6 perc sütés után hozzáadjuk a húsokhoz a gnocchit, majd felöntjük a tejszínnel és jól elkeverjük. Ha túl kevésnek találjuk a tejszínt még egy kis vízzel felönthetjük. Sózzuk, borsozzuk.

8. További 3-4 percen keresztül főzzük, addig amíg a szósz egy kicsit be nem sűrűsödik, illetve a gnocchi meg nem puhul.

9. Tálaláskor frissen őrölt borsot szórunk rá.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra