A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
100 g füstölt kolozsvári szalonna
2 evőkanál étolaj
100 g vöröshagyma
1 szál friss rozmaring
500 g szeletelt tarja
1 kg újburgonya
fél dl napraforgóolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 darab tv paprika
2 darab kápia paprika
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
2 dl kapros joghurt szósz
1. A kolozsvári szalonnát kevés étolajon, forró serpenyőben szép pirosra sütjük.
2. Hozzáadjuk a félfőre vágott vöröshagymát, a rozmaringot, majd a tarját. Körülbelül 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
3. Közben az újburgonyát megmossuk, és forró vízben 5 percig forraljuk.
4. Ezt követően cikkekre vágjuk az újburgonyát, és napraforgóolajon, forró serpenyőben ropogósra sütjük.
5. Amikor a tarja minden oldala szép piros hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kockákra vágott paprikákat.
6. Sózzuk, borsozzuk, és 5 perc párolás után a forró krumplival tálaljuk.
7. Tálalásnál vágott kaporral összekevert joghurtot is tehetünk a sült burgonyára.