Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Tihanyi serpenyős tarja

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Tihanyi serpenyős tarja

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.7 / 5. Értékelések: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Hozzávalók

100 g füstölt kolozsvári szalonna
2 evőkanál étolaj
100 g vöröshagyma
1 szál friss rozmaring
500 g szeletelt tarja
1 kg újburgonya
fél dl napraforgóolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 darab tv paprika
2 darab kápia paprika
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
2 dl kapros joghurt szósz

Elkészítés

1. A kolozsvári szalonnát kevés étolajon, forró serpenyőben szép pirosra sütjük.

2. Hozzáadjuk a félfőre vágott vöröshagymát, a rozmaringot, majd a tarját. Körülbelül 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

3. Közben az újburgonyát megmossuk, és forró vízben 5 percig forraljuk.

4. Ezt követően cikkekre vágjuk az újburgonyát, és napraforgóolajon, forró serpenyőben ropogósra sütjük.

5. Amikor a tarja minden oldala szép piros hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kockákra vágott paprikákat.

6. Sózzuk, borsozzuk, és 5 perc párolás után a forró krumplival tálaljuk.

7. Tálalásnál vágott kaporral összekevert joghurtot is tehetünk a sült burgonyára.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!