Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Töltött óriás édesburgonya

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Töltött óriás édesburgonya

2019. november 29. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de szülőként állandóan azon töröm a fejem, hogy ne csak jól lakassam a családot, de tápláljam is. Az étel, amit eléjük rakok ne csak üres kalóriával legyen tele, hanem a szervezetük számára szükséges vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel stb… És akkor ezt a problémát még tetézi, hogy meg is egyék, szeressék. A jó hír viszont az, hogy ez a recept megfelelt a teszt bizottság (értsd: fiaim) elvárásainak, jó ízűen megették, jól laktak és én is nyugodt vagyok, mert a vitaminraktárakat is feltöltöttem.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
80 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4 / 5. Értékelések: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

1 darab óriás vagy 4 darab közepes méretű édesburgonya
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só

A töltelékhez:

200 gramm boglyas metélt kifőzve, leszűrve (nem szabad leöblíteni)
1 teáskanál só
2 evőkanál méz
100 gramm reszelt sajt
1 evőkanál reszelt parmezán
1 mokkáskanál törött bors
2 evőkanál olívaolaj
2 darab egész tojás
150 gramm szeletelt bacon

Szóráshoz, locsoláshoz:

2 evőkanál tisztított tökmag
még 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

1. A burgonyát félbevágjuk, majd olívaolajjal meglocsolva, a tetejét enyhén megsózva 160°C-os sütőben, légkeverés funkción 35-45 percig sütjük.

2. Ezt követően kikaparjuk a belsejét, és kibéleljük a bacon szeletekkel.

3. Az édesburgonya kikapart belsejét villával összetörjük, és még forrón összekeverjük a töltelék maradék hozzávalóival, amit vissza is töltünk a zöldségbe.

4. Megszórjuk tisztított tökmaggal a tetejét, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180°C-os sütőben, 15 perc alatt pirosra sütjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!