Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de szülőként állandóan azon töröm a fejem, hogy ne csak jól lakassam a családot, de tápláljam is. Az étel, amit eléjük rakok ne csak üres kalóriával legyen tele, hanem a szervezetük számára szükséges vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel stb… És akkor ezt a problémát még tetézi, hogy meg is egyék, szeressék. A jó hír viszont az, hogy ez a recept megfelelt a teszt bizottság (értsd: fiaim) elvárásainak, jó ízűen megették, jól laktak és én is nyugodt vagyok, mert a vitaminraktárakat is feltöltöttem.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
80 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
1 darab óriás vagy 4 darab közepes méretű édesburgonya
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
200 gramm boglyas metélt kifőzve, leszűrve (nem szabad leöblíteni)
1 teáskanál só
2 evőkanál méz
100 gramm reszelt sajt
1 evőkanál reszelt parmezán
1 mokkáskanál törött bors
2 evőkanál olívaolaj
2 darab egész tojás
150 gramm szeletelt bacon
2 evőkanál tisztított tökmag
még 2 evőkanál olívaolaj
1. A burgonyát félbevágjuk, majd olívaolajjal meglocsolva, a tetejét enyhén megsózva 160°C-os sütőben, légkeverés funkción 35-45 percig sütjük.
2. Ezt követően kikaparjuk a belsejét, és kibéleljük a bacon szeletekkel.
3. Az édesburgonya kikapart belsejét villával összetörjük, és még forrón összekeverjük a töltelék maradék hozzávalóival, amit vissza is töltünk a zöldségbe.
4. Megszórjuk tisztított tökmaggal a tetejét, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180°C-os sütőben, 15 perc alatt pirosra sütjük.