Ez a vegán vagdalt nagy kedvencem. Bár nem vagyok sem vegán, sem vegetáriánus, szeretem a húst, de nem eszem mindennap. Ez a vagdalt nagyon laktató és tápláló is egyen. Egy kis barbecue szósszal nyakon öntve és egy kis csemege uborkával mennyei lakoma.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
55 perc
ADAG
4-6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 mokkáskanál őrölt kömény
0.5 dl napraforgóolaj
2 szál újhagyma felkarikázva
2 zeller szár felszeletelve
200 gramm lecsöpögtetett csicseriborsó konzerv
80 gramm durvára darált zsemlemorzsa
1 csomag petrezselyem apróra vágva
2 evőkanál Worcestershire szósz
4 evőkanál ketchup
2 evőkanál csípős barbecue szósz
só
bors
1. Rettentő egyszerű dolgunk van ezzel a vagdalttal. A hozzávalókat összekeverjük, és lepürézzük.
2. Előre kivajazott/olajozott kenyérsütő formába öntjük a masszát, és 180 °C-on, hőlégkeveréses programon 40 perc alatt készre sütjük.
3. Ha elkészült, 15 percig pihentessük, és csak utána borítsuk ki a formából.