A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
1 l víz 1 dl ecettel és 1 teáskanál sóval keverve
4 darab tojás
200 g krémsajt
fél citrom leve
1 evőkanál vágott tárkonylevél
4 szelet bacon
4 darab burgonyatallér
100 g füstölt lazac vagy sonka
1. A vizet felforraljuk az ecettel és a sóval.
2. A kisméretű fém tálkát megmerítjük a lobogó vízben, és beleütjük az egész tojásokat.
3. 4-5 percig főzzük, majd jeges vízbe tesszük.
4. Egy edényben összekeverjük a krémsajtot, a citromlevet, a tárkonyt, majd langyosra melegítjük.
5. Serpenyőben ropogósra sütjük a bacont és a burgonyatallérokat.
6. Tálalásnál a burgonyatallérok tetejére rakjuk a bevert tojásokat, leöntjük a tárkonyos mártással, majd tetejére füstölt lazac vagy sonka szeleteket helyezünk.
7. Narancslevet, kávét és pezsgőt kínálunk mellé.