Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Villásreggeli

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Hal Tej

Hozzávalók

1 l víz 1 dl ecettel és 1 teáskanál sóval keverve
4 darab tojás
200 g krémsajt
fél citrom leve
1 evőkanál vágott tárkonylevél
4 szelet bacon
4 darab burgonyatallér
100 g füstölt lazac vagy sonka

Elkészítés

1. A vizet felforraljuk az ecettel és a sóval.

2. A kisméretű fém tálkát megmerítjük a lobogó vízben, és beleütjük az egész tojásokat.

3. 4-5 percig főzzük, majd jeges vízbe tesszük.

4. Egy edényben összekeverjük a krémsajtot, a citromlevet, a tárkonyt, majd langyosra melegítjük.

5. Serpenyőben ropogósra sütjük a bacont és a burgonyatallérokat.

6. Tálalásnál a burgonyatallérok tetejére rakjuk a bevert tojásokat, leöntjük a tárkonyos mártással, majd tetejére füstölt lazac vagy sonka szeleteket helyezünk.

7. Narancslevet, kávét és pezsgőt kínálunk mellé.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!