A zöldbabfőzeléket nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. Rántással vagy rántás nélkül is tökéletes. Jelen esetben rántással készítettem. De! Ha valaki rántás nélkül szeretné elkészíteni, annak azt ajánlom, hagyja el a lisztet és egy kis mascarponével sűrítse a főzés utolsó perceiben. Feltétnek pedig tükörtojást és/vagy virslit, kolbászt ajánlok.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
1 dl víz
500 g zöldbab
0,5 l húsleves vagy 1 darab marhahúsleves kocka
0,5 l tej vagy tejszín
1 gerezd fokhagyma
só
bors
1 csipet szerecsendió
1 evőkanál snidling
2 pár virsli
200 g kolbász
1. Étolajon megpirítjuk a lisztet, fölengedjük 1 dl vízzel, és simára keverjük.
2. Beletesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, hozzáadjuk a húslevest, a sót, a borsot, a szerecsendiót és a zöldbabot.
3. Felengedjük a tejjel és még annyi vízzel, hogy a folyadék pont ellepje a zöldbabot.
4. 20-25 percig főzzük.
5. Ha elkészült, szórjuk meg snidlinggel.
6.
Tipp: Ízlés szerint tálalhatjuk pirított kolbász karikákkal, sült virslivel vagy tükörtojással.