Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Zöldbabfőzelék

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Zöldbabfőzelék

2019. július 11. Szerző: Lázár Fotó: Melinda Stylist: Bianca Stylist: Barbara

A zöldbabfőzeléket nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. Rántással vagy rántás nélkül is tökéletes. Jelen esetben rántással készítettem. De! Ha valaki rántás nélkül szeretné elkészíteni, annak azt ajánlom, hagyja el a lisztet és egy kis mascarponével sűrítse a főzés utolsó perceiben. Feltétnek pedig tükörtojást és/vagy virslit, kolbászt ajánlok.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.5 / 5. Értékelések: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

2 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
1 dl víz
500 g zöldbab
0,5 l húsleves vagy 1 darab marhahúsleves kocka
0,5 l tej vagy tejszín
1 gerezd fokhagyma

bors
1 csipet szerecsendió
1 evőkanál snidling

Hozzávalók a feltéthez:

2 pár virsli
200 g kolbász

Elkészítés

1. Étolajon megpirítjuk a lisztet, fölengedjük 1 dl vízzel, és simára keverjük.

2. Beletesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, hozzáadjuk a húslevest, a sót, a borsot, a szerecsendiót és a zöldbabot.

3. Felengedjük a tejjel és még annyi vízzel, hogy a folyadék pont ellepje a zöldbabot.

4. 20-25 percig főzzük.

5. Ha elkészült, szórjuk meg snidlinggel.

6. Tipp: Ízlés szerint tálalhatjuk pirított kolbász karikákkal, sült virslivel vagy tükörtojással.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!