 
			A pizza, ahogy én készítem, avagy variációk egy témára. Egyszerű és gyors recept akár a hétköznapokra is.
							ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
							30 perc
						
							ADAG
							4 adag
						
							NEHÉZSÉGI FOK
							Könnyű
						
							ÁR
							Olcsó
						
Allergének
 
							
						
					0,75 kg rétesliszt
0,20 kg búzadara
1 evőkanál kristálycukor
2 csomag szárított élesztő
6 dl szobahőmérsékletű víz
1 evőkanál só
3 dl sűrű, 100%-os sűrű paradicsomlé
2 dl hámozott-darabolt paradicsom konzerv
1 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál olívaolaj a pirításhoz
3 evőkanál olívaolaj az ízesítéshez
1 kis fej finomra vágott vöröshagyma 
2 fej zúzott fokhagyma
1 csomag friss bazsalikom levél
1 mokkáskanál törött bors
2 teáskanál só
mozzarella 
parmezán
sonka
bacon
olívabogyó
paradicsom 
paprika
ruccola saláta
bazsalikom 
 
						1. A vöröshagymát lepirítjuk az olívaolajon.
 
						2. Hozzáadjuk a két fajta paradicsomot.
 
						3. Ízesítjük cukorral, sóval, fokhagymával, olívaolajjal és törött borssal.
 
						4. 10 percig közepes lángon kevergetve főzzük, majd lehúzzuk, és friss tépett bazsalikom levelekkel ízesítjük.
 
						1. A tészta hozzávalóit pontosan kimérjük, előkészítjük. Az élesztőt külön nem kell felfuttatni!
 
						2. Minden tészta hozzávalót egy keverőedényben, fakanál segítségével összedolgozunk, hogy a tészta egynemű, gyúrható legyen – közben 10 percig pihentetjük.
 
						3. A tésztát gyúródeszkán, lisztes kézzel jól összedolgozzuk, majd egyforma adagokra osztjuk, és pihentetjük. A sütőt a maximum hőmérsékletre melegítjük.
 
						4. Körülbelül egy maroknyi mennyiségű tésztát nyújtófa segítségével, jól alá és fölé lisztezve szép vékonyra nyújtjuk, közben 2-szer, 3-szor megfordítjuk.
 
						5. A kinyújtott tésztát pizza lapátra tesszük, és megkenjük a már nem forró paradicsom szósszal, körülbelül 3 evőkanálnyi mennyiséggel.
 
						6. Rátesszük a szeletelt feltéteket, és 250-280 °C-on (minél melegebb, annál jobb), alsó felső sütési funkción (nem légkeverésesen) 9 percig sütjük.
 
						1. A pizza szeleteket tálalhatjuk paprikával, ruccola salátával,
 
						2. nagyobb darab parmezán forgácsokkal,
 
						3. friss bazsalikom levelekkel,
 
						4. vékonyra vágott sonka szeletekkel.